Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,dnes přišla faktůra od RWE a vyšla mi cena za m3 17,69 KčJe to cena s DPH,prostě zaplacená cena děleno spotřeba .Spotřeba 1950m3,region severní morava.Přešel jsem k E.onu tak by mě zajímalo jestli někdo nemá faktůru od E.onu.Zajímalo by mě nakolik vyšel m3 u E.onu. Těch kalkulaček na netu je mraky a každá píše něco jiného.Moc nevěřím těm kecům,že se při mé spotřebě ušetří cca 7000kč.Tak pokud někdo má vyúčtování,tak prosím dejte vědět.Děkuji.Ještě mě zarazila položka :vystavení faktůry - 36kč.To se může stát jen v této republice.
vyúčtování ještě nemám, ale když skočíš na stránky e-onu, sekce ceníky, můžeš se při lehce nadprůměrných počtářských schopnostech a dostatečné trpělivosti dostat ke srovnávací ceně. Suma sumárum plusmínus autobus vyjde kubík u e-onu pod 15K/m3 což může u běžné spotřeby za rok klidně udělat těch 7t. rozdílu.
Tak sory ... teď jsem si to přepočítal (už podle nového ceníku od 1.11.2012!) a vychází mi cena 13,80Kč/m3 při spotřebě 2900m3. Takže těm kecům věř
chtěl jsem vyplnit tu jejich kalkulačku co mají na svých stránkách,ale pořád mi to píše " vyplnte jednu z možností,týkající se roční spotřeby". Zadal jsem obě a nic. Jdu si stáhnout ten ceník a zkusím to přepočítat.
doplněno 06.11.12 14:06:tak mi to vyšlo 14,13 a to je bez DPH.Tak nevím
Jestli ono to není tím, že máte zadat JEN JEDNU hodnotu. Buď m3 nebo kWh. Mě ta kalkulačka funguje, při zadání 1950m3 vychází 28.127 Kč, což je 14,40 Kč/m3.
doplněno 06.11.12 14:11:Přes jejich ceníky mi vychází celkem 28.242 Kč (to ale může být nepřesným přepočtem z m3 na kWh).
Tak už asi vím proč to nejde. Zadal jsem jihočeský kraj a kalkulajde funguje. Vyšlo mi 29504Kč s DPH.Olomoucký kraj je opravdu 28127kč.Ale Moravskoslezský nejde.Tomu nerozumím
doplněno 06.11.12 14:13: tak už mi to jde,.Chyba je asi u klávesnice
jj,blbec jsem já . Tak to by bylo nádherné.Pokud to je cena sevším všudy,tak bych ušetřil přes 7000 kč.No to jsem zvědav
Já ušetřil cca 2000 Kč i přesto, že jsem u EON teprve od 1.3. a spotřeboval jsem u nich jen něco kolem čtvrtiny z celkové roční spotřeby.
Dobrý den, vím, že nevěříte kalkulačkám, ale tuhle jsem viděl na jedné z nich docela zajímavou funkci. Na snižujeme.cz mají "rozpočtovou"kalkulačku nebo jak to nazvat. Ono to tam není moc vidět. Mrknite sem http://goo.gl/QQQqG nahoře si změňte kraj a proklikejte se na dodavatele resp. tarif, který chcete. tak si ověříte co za kolik je. Souhlasit s fakturou to asi nebude pač to všude pracuje na aktuálních cenících a faktůry budou vždy na dané období. K EoNu jsem přešel teď fakturu očekávám v lednu až :-/
Taky jsem jsi daval do kalkulacky kolik bych usetril kdybych presel k EONU.
Ty kalkulacky uz Vam ale nereknou, ze v nich neni zapoctena cena za distribuci atd.
Zavolal jsem do eonu a ptal se jich na cenu a oni vam to tam ani nereknou ale az jsem ji o tom rekl, rekla ze opravdu musim jeste pripocist cenu za distribuci nevim kolik to bylo ale kolem 8000kc..Na konec zjistite ze vam to vujde skoro stejne.
Ted mi ale rwe poslalo, ze muzu vyuzit nejaky levnejsi rwe optimal nebo co
Ceny za rok 2013 jizni morava
RWE standard: jednotková cena za m3...16,05Kč
stálý měsíční plat...309 ,-Kč
EON standard: jednotková cena...13,59 Kč
stálý měsíční plat...353,-Kč
distribuce...7 212,-Kč/rok
Cena jsou uvedeny včetně DPH ze stranek RWE A EONU potvrzene telefonicky
RWE uz ma ve svych cenach ( jednotkova cena ) zauctovan distribucni poplatek. Ktery pak do faktur pise zvlast
Eon ne...to mi potvrdila i pani z EONU. Ty kalkulacky pocitaji jen tu jednokovou cenu.
Takze ten kdo to doma kdyz presel k EONU pocita podle te ceny 13.59kc ( pro Jizni moravu ) ceny se lisi v regionech
tak ho ceka prekvapeni v podobe 7212kc +12x44kč za rok.
Dobrý den, netuším, kde jste na to přišel. Netuším, co vám vlastně potvrdila paní z EONu a zda jste si vůbec při rozhovoru správně porozuměli, protože:
z uvedeného stálého měsíčního platu jak u RWE, tak u EON usuzuji, že se jedná o pásmo odběru 25000 - 30000 kWh
v tom případě tedy jsou ceny dle aktuálních ceníků následující:
RWE - celková cena za jednotku 1,52131 Kč/kWh (cena za odebraný plyn i za distribuci dohromady vč. DPH)
EON - celková cena za jednotku 1,13095 Kč/kWh (také celková cena za plyn i za distribuci vč. DPH)
pokud si to budu chtít převést na m3 a použiji všeobecně používaný přepočtový koeficient 10,55, pak mi vychází
RWE - 16,05 Kč/m3 (přesně, jak uvádíte)
EON - 11,93 Kč/m3 (což je dokonce ještě méně, než uvádíte)
žádný další příplatek se u EONu už nekoná, nevím, kde jste přišel na ta čísla 7212 Kč + 12x44 Kč/rok
A fakturaci od EONu už mám za sebou a mohu s klidem tvrdit, že skutečně fakturované ceny odpovídali v té době platnému ceníku
(v mém pásmu spotřeby to vycházelo nějakých 11,80 Kč/m3 a 296 Kč/měs).
Moje reakce byla spise na ty kalkulacky co jsou na internetu ktere vam pisi ze usetrite treba 8000 nebo i 11 000kc.
V techto kalkulackach neni zapoctena cena za distribuci
Kazdopadne to co jsem napsal bylo primo od EONU.
Nevím v jaké kalkulačce to počítáte, ale ve všech co znám (např. usetreno.cz/... už JE ZAPOČTENA i cena za distribuci. Čili úspora kolem 10t. za vytápění a teplou vodu v rodinném domku odpovídá
Kdyz si najedete na stranky EONU: eon.cz/...
tak pod nadpisem Vyhody je ikonka viz.srovnani.
Tam vam pisou, ze usetrite oproti RWE treba az 11000kc.
Kdyz tam zavolate a zeptate jestli to je vsechno co budete platit tak vam reknou ze jeste tech 7212kc za distribuci atd
takze ve finale tam uspora 11tisic rozhodne neni. A muzete si to overit primo u nich
Schválně si ty spotřeby 5, 14, 20, 30 MWh z té tabulky zadejte do nějakého srovnávače, třeba sem a potom porovnejte výsledky.
Uvidíte, že budou sedět jak celkové ceny RWE i EON, tak i ty úspory. Navíc když si v tom srovnávači kliknete na detail každé té nabídky, uvidíte tam podrobný výpočet, ze kterého je patrné, že platba za distribuci je už zahrnuta v celkové ceně.
Tarifem RWE Optimal si zafixujete dodavatele i cenu na 2 roky. Cenu, která je i po všech deklarovaných slevách vyšší, než u kteréhokoliv jiného solidního dodavatele. No nekupte to.
ja tohoto přispívatele již poněkolikero sleduji a vychází mi z toho, že je zřejmým podoporovatelem jistého dodavatele energie. Vězte, že tento server k tomuto apriori neslouží! (kde je energie tam je koukolik).
Tazateli, jde o konkurenční boj, kdy obvykle nový dodavatel Vám může nabídnout o nějkaé to procento lepší cenu! Avšak pozor na smlouvy s fixací buď dodavatele nebo i ceny. Při dlouhodobé fixaci nemusí být úspora ve výsledku až tak zajímavá. Píšu to spíše obecně, abych se do toho nezamotal.
... no už jsi se do toho zamotal úplně Dalo by se též napsat, že všichni, kteří tu varují před změnou dodavatele, zveličují rizika přechodu nebo se snaží dehonestovat diskutéry, kteří naopak informují o výhodách přechodu, jsou placení agenti RWE. Přitom je to čirá ale opravdu jen čirá spekulace :D Dvojitý mira mě prostě jenom nemá rád, protože jsem ho už jednou nachytal při šíření bludu.
O příspěvky k problematice změny dodavatele energie se zajímám proto, že jsem tímto procesem nedávno prošel a sám jsem byl překvapený jak velké úspory se dá dosáhnout. A pokládám za morální povinnost uvést na pravou míru lži a nepřesnosti, které se tady občas objeví. A informace od nicku tom860 je lživá nebo nejméně zavádějící, protože ke kompletní ceně dodávka + distribuce z ceníku eonu ještě znovu přičetl cca 7litrů za distribuci, co mu kterási paní z eonu prý řekla. Správné jsou počty Františka Petrů, protože nedal na neověřené kecy a vše si našel v ceníku.
Sečteno a podtrženo: Srovnání RWE a Eon vychází v regionu Jižní Morava o 20% lépe pro eon.
aloisi, klikni na kteroukoliv kalkulačku z odkazů v tomto vlákně, zadej do ní místo bydliště, přibližnou spotřebu za rok a vyjede ti poměrně přesné srovnání, ze kterého si určitě vybereš nejvhodnějšího a nejlevnějšího dodavatele. Já nebudu doporučovat žádného, abych nebyl zase nařčený z nekalé reklamy
Mohl by jste prosim zvednou telefon a zeptat se na to v Eonu? Kdyz jste ten nejchytrejsi?
mozna budete prekvapen
Právě proto, že jsem nejchytřejší, nemusím a nebudu volat na info linky, kde sedí většinou jenom krátce zaškolené pipeny (čest výjimkám) co mají občas problém pochopit dotaz zákazníka.
Já ti, příteli, věřím, že jsi tam volal a že padla částka 7212 za distribuci, kterou je potřeba přičíst k ceně za dodávku. Ale háček je v tom, k ČEMU přesně přičíst. když nahlédneš do ceníku eon.cz/... pak pro pásmo 25-30MW / rok je v sekci za distribuci částka 181/měsíc a součet za MWh je asi 212. Když to pronásobím počtem měsíců a předpokládám odběr 25MWh dělá to za rok 7472, což se blíží částce co jsi se dozvěděl po telefonu. Pokud máš nabídku na dodávku plynu BEZ DISTRIBUCE tak ano, je nutné toto přičíst. Ale v ceníku eonu JE TOTO UŽ ZAHRNUTO! Nic se nepřičítá. A internetové kalkulačky také už počítají s cenou za distribuci.
Stejně jako Franišek Petrů mám už první vyúčtování od Eonu a nic extra nepřičítali. Ceny odpovídají tomu, co je na netu.
neregistrovaný uživalel reagující jen a pouze v otázkách jednoho a toho samého opakujícího se tématu. Konstatuji, že jste mě o vaší pravdě opravdu nepřesvědčil. Mj,není to tak dávno, kdy jste vychvaloval jistého dodavatele celoplošně, tedy přesněji bez udání regionu. Nyní se objevuje věta o výhodnosti na jižní Moravě. Nechte prosím se tazatele rozhodovat za sebe sama. MJ.VAše výřečnost svědčí o naprosto něčem jiném, než o nezaujatém postoji k dotazu. "Ne jenom vy jste tu ten "chytrý"".
Po testu ruznych kalkulace jsem si radsi vse pocital sam.
Pak jsem nasel energiejenda.cz/... a s jeho vypocty jsem mohl souhlasit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.