Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou tlošťku vaty do stropů

Od: tomas111 odpovědí: 7 změna:

Zdravím Vás,chtěl bych Vás poprosit o radu...Jakou tloušťku vaty mám dát do stropů našeho RD.

Důležitá info ve zkratce:

stropy kastlové(trámy14x16cm),snižovat se budou o cca30cm i v nové zástavbě,stěny Rd (betonové tvárnice na střídačku s cihlou pálenou o tl.30-45cm) plánuji zateplit 100mm fasádní vatou(kontaktní),okna plastová.V podlahách 80-100mm EPS Z.RD se komplet rekonstruuje.

Dále:

Ve dvou místnostech je klenba z cihel naležato složená.Zde mi situace dovoli dát do SDK podhledu max.50mm vaty(výška stropů je níže než ty kastlové),takže plánuji do betonu (+kari sítě),kterým klenbu na půdě vyrovnám namýchat drcený EPS (odlehčení a izolace) a na to ještě plánuji eps nebo vatu do dřevěného rastru-je tohle dobrá volba?a tlouštˇka vaty či EPS jaká?

Děkuji za příspěvky Tomáš

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tomáši, vaty musíte dát "přiměřeně" k ostatním izolacím. Dále podle hodnoty lambdy. Na vodorovnou (strop) izolaci musíte dát více vaty jak na šikminy. Tloušťka od 24 do 40 cm dle oken, zasklení, druhu vytápění, stáří objektu i investora...

Moc pěkná odpověď :D

Kejikle, přirovnám zateplení k ošacení člověka. Když si dáte na sebe kožich a horskou bundu, bez čepice a v kratasech, bude Vám zima na horách. Když si vezmete beranici a kulicha, stejně Vám v triku bude zima...

:)

jabraka*
hodnocení

0x

Izolace ve stropě,pokud není izolovaná střecha,musí být stejná,jako u stěn.

JABRAKA

tomas111
hodnocení

takže myslíte,že když jsem plánoval do kastlu mezi trámy dát 160mm vaty a do SDK podhledu 200mm vaty ,tak by to bylo moc?nebo zbytečné?

aaaaaaaaaa
vem to takhle: bude teplo levnější? Kolik bude přispívat Jabraka? Kolik korun ušetříš když dáš jen 30 cm? Bude možno přidat za 2 či 5 let jednoduše? Mrkni na kalkulačku isoveru. Já bych to nechal a přemýšlel o tl zateplení obvodu a o tom aby tam nevznikl most.

Jardo, promiň, ale takovou chybu bych od Tebe nečekal.

nebo jsem nerozuměl Tvé odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]