Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva s RK

Od: noproblemo* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, moc bych uvítal váš názor /laický i odborný/ ohledně smouvy s realitkou - smlouva o výhradním poskytování realitních služeb.

Jde mi o to, že jsem si sám sehnal zájemce a ze smlouvy mi není úplně jasné, jestli bych realitce i tak nemusel zaplatit původně domluvenou provizi - smlouva s nimi vypší až za dva měsíce. Já to chápu tak, že pouze nesmím uzavřit smlouvu s jinou RK nebo je obejít a domluvit se s jejich zájemcem. Konkrétně je ve smlouvě uvedeno:

Zájemce se zavazuje: že kontakty se třetími osobami, které zajistí ,,realitka,, budou realizovány přes ,,realitku,, a to i po skončení platnosti této smlouvy,

neuzavřít v době platnosti této smlouvy jinou zprostředkovatelskou smlouvu

,,Realitce,, vzniká právo na odměnu, pokud po zániku této smlouvy dojde k uzavření kupní (budoucí kupní) smlouvy k nemovitostem, pokud ,,realitka,, umožnila prohlídku nemovitosti, nebo předala podklady k nemovitostem třetí osobě v době platnosti této smlouvy

Děkuji za jakoukoliv odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hm,výhradní zastupování chápu jako tzv exkluzivitu a tím Vám realitka blokuje vlastně vaše vlastní aktivity ve smyslu prodeje nemovitosti. Budete muset počkat do konce smlouvy, jinak vás budou vydírat o provizi, i přes to že toho moc neudělali, resp. nedokázali prodat. můj názor.

noproblemo*
hodnocení

v nadpisu je smlouva o výhradním poskytování realitních služeb..a v odstavci jen, že nesmím uzavřít jinou zprosředkovatelskou smlouvu. Tady by se mi líbilo jak se říka: co není zakázano je povoleno..

Každopádně díky za názor

sebod*

Noproblemo. Víš, jestliže si RK dá na smlouvu exkluzivitu, tak to má většinou velice dobře ošetřené tak, abys nemohl nemovitost prodat přes jinou RK, ale ani Ty sám jinému kupci. Chce to opravdu pořádně prostudovat smlouvu, abys na pár slovíčkách "neshořel". Na druhou stranu se objevují realitky, které prodávajícímu umožňují, aby si nemovitost prodal on sám, bez jakýchkoliv sankcí.

Nejjednodušší je pro Tebe spojit se RK a vše s nimi projednat. Případně vzít smlouvu a zajít za právníkem.

noproblemo*
hodnocení

plánuji za nimi v týdnu zajít, chtěl jsem se jen trochu připravit

ještě jeden stručný dotaz: je právně v pořádku, když má realiťák emailem povolené snížit kupní cenu? Je to závazné nebo je opět možné trvat na původní ceně uvedené ve smlouvě?

Díky

atreus*
hodnocení

0x

Doufám, že nejde o RK Prolux (pokud ano, vyhledejte si v Google).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]