Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má cenu nechat opravit pračku?

Od: jazrzka odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Moje pračka Fagor (4 roky) začala vydávat divné kovové zvuky. Koukla jsem dovnitř a zjistila, že z vnější strany pláště bubnu rezaví. Je to zezadu, tam jak je ukotveno otáčení. Promiňte, neznám přesné technické názvy. Vevnitř bubnu není žádná koroze, ale vnější plášť směrem dolů je potažen rezavým zaschlým povlakem. Na pohmat je pod usazením té osy pro točení nějaká dírka, ze které to kape. Na rozebrání pláště a bubnu si jako laik a žena opravdu netroufám. Teda na rozebrání jo, ale kdo by to pak složil, že? *smich*

Pračka nikdy netekla, ale evidentně kapala. Zatím pere, ale ty nemotorové zvuky jsou vydávány jen u ždímání při nižších otáčkách. Myslíte si, že to půjde opravit za nějakou rozumnou cenu nebo mám rovnou koupit novou pračku? Přece jen se mi nechce zbytečně vyhazovat peníze za opraváře a jeho verdikt. Jestli jste se s tím už někdo setkal, napište, prosím, svoje zkušenosti. Moc díky. *palec*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Životnost 4 roky je docela málo a na dálku stav těžko někdo posoudí. Vidím dvě možnosti: pozvat si souseda, známého, prostě někoho šikovného, kdo se podívá a řekne svůj názor. Druhá možnost je, pozvat si opraváře, ale domluvit se s ním předem na ceně posouzení. Osobně si myslím, že by to byla investice max. 300,- a věděla bys, na čem jsi. Ale jsou i opraváři, kteří se s vyhlídkou opravy zastaví i zadarmo a řeknou svůj názor.

jazrzka
hodnocení

skvělý, díky, za tip... v baráku máme jen samý nagelovaný frajírky, co neumí ani zalepit kolo, tak to je pak těžky... normální chlapi, aby člověk pohledal :)

olaf71*

záleží na tom, co mají nagelované *smich*

bricekter

Nechal bych ji úplně dosloužit bez oprav a pak koupil novou. Většina obchodů Vám ji přiveze až domů, starou můžete nabídnout bezdomovcům, kteří ji odnesou do sběru a Vy se s ní tak nebudete muset vláčet.

hodnocení

1x

pokud kape tou dirkou tak to je normál to odcházi gufero neboli simering,a ten kovový zvuk by mohl být bud ložisko,jsou tam 2,nebo se jukněte občas něco zapadne za buben při praní,peníze z kapec a pod,take muže vydávat zvuk motor tam jsou taktéž ložiska,je to težké takhle nutno se podívat,jinak ted jsem opravoval pračku 5 letou a 2x ložisko+gufero vyšlo na 500kč,a šlape zase na x let,ložiska poznáte taky podle toho že při máchání hučí.ps.ještě jde o to jaký máte material vany pračky,jestli plast tak to je docela prfoblém s výměnou,je to občas skroucené

kim*
hodnocení

0x

Zkuste sem přidat nějakou fotku.

raadek*
Buben se rukou točí lehce bez pazvuků? Osobně bych ji nechal za dozoru dosloužit a koupil AEG. Doporučil bych vám nějakou levnou s prodlouženou zárukou, ale protože jsou pračky velmi těžké, tak si raději kupte dražší a spolehlivější. R.
jazrzka
hodnocení

Jo, pokud točím rukou, tak je ticho, a to i při samotném praní, až jak začne ždímat, tak klechtá... takovej fuj zvuk

troja*

Moc s pračkou nedovádějte bez krytů. Většinou po odejmutí bočních a zadních krytů se celá kostra zkroutí a lze těžko najít závadu, pokud se nejedná a vyklepané ložisko. To klechtání tomu odpovídá, zejména pokud je patrné prosakování kolem hřídele ... tedy poškozený simering a následně poškozené ložisko ... předpokládaná oprava kolem 3.000,- Kč, protože, když to opravář otevře tak dá obě ložiska i těsnění nové ...

olaf71*
hodnocení

0x

vyplatí se pokud si to člověk opraví sám. jen za tzv. zkouknutí od servisáka dáte tisícovku. já jsem si nechal opravit plazmovou televizi (stáří 4 roky, pc.35tis.) a servisák mi řekl, že mě oprava vyjde na devět tisíc,nebo za to že to diagnostikoval s cestou 1300 kč.nová by stála cca.12 tis. řekl mi že, pokud mi jí opraví, vydrží mi zase min. 4 roky. pokud si koupím novou, tak jí budu mít taky na cca.4 roky. nechal jsem se ukecat a zatím šlape,už to budou dva roky po opravě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]