Nejste přihlášen/a.
Bývalý majitel bytu natřel parkety (1x2 m) nějakou lakovou barvou,či barvu pak přetřel slabým lakem.Je na trhu nějaké složení barvy,který lakovaný povrch spolehlivě překryje,aniž bych musel parkety brousit?
Jak už jsem se zmínil, jde o rozměr cca 1x2 metry (malá chodbička,mezi pokoji).Nejde mi o to, abych měl čisté parkety s lakem.Parkety jsou natřené po předchozím majiteli nějakou lak. barvou. Nátěr je dost poškozen a tak jsem parkety jen chtěl přetřít bez broušení. Nakonec jsem v OBI zakoupil na férovku DENAS (vodou ředitelná barva s leskem),parkety jen omyl a natřel...a OK! Já měl pouze obavy,že se barva na ten lakovaný povrch nechytne.
No, nějak se to zvrtlo.Manželce se barva nelíbila, prý moc tmavý.Koupil jsem jinou, kterou si vybrala.Ve výše uvedené značce odstín nebyl,proto jsem koupil jinou zn.(vyrobeno pro OBI). První vrstva nic moc, protože ještě prosvítala ta tmavší. Druhá vrstva to již z 80% překryla,ale začala vytvářet tmavé,jako by olejové skvrny,(viz.obr.).Barva byla ředěna v poměru 1:1. 3 vrstva 100% překrytí ale více skvrn. Kde jsem udělal chybu?
Tak nevím,jestli jsem něco zanedbal.I když barvu důkladně rozmíchám s vodou,tak v nádobě se po chvíli na hladině vytvoří popsaná skvrna!
A nemáte tam vlhko nebo tak? Vypadá to jako nějaké plíseň nebo něco podobného. V nejhorším zkuste parkety zbrousit, viz např. článek o broušení podlah. My je doma brousili normálně půjčenou vibrační bruskou a bohatě to stačilo, není třeba profi firmy nebo tak (navíc když to máte jenom 2x1 m)
Je to jednoduché,použil jste prostě špatnou barvu.Něco jak když máte acetonovou barvu a natřete jí jinou,tak to udělá podobnej paskvil.Nebo byla podlaha mastná.Zbrousit a natřít.Dle mého názoru tomu další nátěr nepomůže,ba naopak.
No nevim,spíše bych to tipnul na tu barvu,že to byl paskvil.Pod tímto nátěrem byla vrstva tmavé,vodou ředitelné barvy Denas,ale manželce se nelíbila,proto jsem ji přetřel světlejší,rovněž vodou řed. barvou bez předešlém zbroušení a to byl katastrofální výsledek.Zakoupil jsem před týdnem světlejší barvu,rovněž zn.Denas,podlahu jsem jen umyl a výsledek je na fotce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.