Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolace na balkóně

Od: emper odpovědí: 9 změna:

Zdravím,pročítám to tu a nenacházím...dostal jsem se do situace, kdy začalo zatékat na balkóně pod dlažbu(položenou před cca 6 lety). Bylo mi poraděno,abych tam, kde začíná "vylézat" sanytr, odstranil spárování a nově ho udělal znovu.Začal jsem tedy odstraňovat spárovací hmotu (asi si dovedete představit tu práci..) na cca 20 m2. Nicméně se začaly samovolně uvolňovat dlaždice a v podstatě se mi jich takto povedlo uvolnit zhruba polovinu..pod nimi samozřejmě vlhko, někde se porušil i hydroizolační nátěr..takže průšvih. Takže nyní řeším co dál..hydroizolace porušená, půlka dlažby venku...Někdo mi radil, abych jen dolepil dlaždice zpět na místo na tento dlaždicový povrch použil tzv."tekutou gumu" ..viz. alfema.cz a na tuto gumu po vytvrdnutí položil umělou trávu a mělo by být definitivně po problémech...takže dotaz..máte někdo zkušenost s takovýmto řešení podkladu pod umělou trávu.. Nechci se už dostat do situace, že po nekvalitních řemeslnících budu zase po 5 letech řešit podobný problém...díky...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Dlažbu budeš muset odstranit úplně a provést znovu hydroizolaci,případně použít tekutou hydroizolaci.Pokud se rozhodneš položit novou dlažbu,tak nanes kvalitní dlažební flexibilní lepidlo a spárovačku pro použití ve vlhkém prostředí.Pokud bys místo dlažby zvolil koberec,tak spíše tak zvanou "čisticí zonu"

JABRAKA

emper
hodnocení

Takže se nedoporučuje ponechat stávající dlaždice a na ně tu tekutou gumu? Čistící zónu budu muset vygůglit...to mi nic neříká..ale díky

jaroslavduracseznamcz

zdravim my jsme to dělali před nedávnem.určitě musíte odstránit dlažbu!použít tekutou hydroizolaci od siky i s páskami.

dat dvě vrstvy hydroizolace,pak přilepit dlažbu kvalitním mrazuvzdorným flexibilním lepidlem.nikdy nedavejte na dlažbu tekutou gumu!

učinek je nulovy,

kjanik112*
hodnocení

0x

Nepíšete, zda byly dlaždice nalepeny dnešním dryáčnickým způsobem na proužky lepidla-po zubověm hladítku. Kvalitní práce vyžaduje starou a osvědčenou technologii- nalepit celou plochou, jak se to dělalo kdysi, a i spáry udělat rovnou tím lepidlem.Na to dám klidně 20 let záruky. Na druhé straně musíte dát řemeslníkovi čas ke kvalitní práci-ne mu stát za zády a 20 X za hodinu se zeptat, kdy už to bude hotové. Zákazníky, kteří trpí ekonomickými záchvaty, mají kvalitní řemeslníci opravdu nejraději.

emper
hodnocení

Nene..nikdo za zády nestál :) ..nicméně způsob lepení byl sice lepidlo po celé ploše, ale jak jsme právě po odlupování zjistili, tak se pouze natřel podklad a položily dlaždice. Zdá se mi, že je doporučováno potřít i vrstvou lepidla právě jak podklad, tak i dlaždici, aby se zamezilo zřejmě vzduchovým bublinám..no zkrátka se většina z nich odloupala a na spodní straně odloupnutých dlaždic není po lepidle ani stopa...takže přilnutí nulové...už bych to chtěl mít definitivně vyřešené a nevracet se k tomu...proto ten nápad s nánosem tekuté gumy a na to položenou umělou trávou..někdo výše tu píše , že tekutou gumu rozhodně ne..a tak jsem tedy fakt hotovej, potřeboval bych nějaké odůvodnění, proč by se guma, která (alespoň dle instruktážního videa) kvalitně ulpí na povrchu nemohla použít na položenou dlažbu...díky díky

hodnocení

0x

zbytek dlaždic bych odtukal určitě pujdou samy,povrch napenetroval a usadil na to modifikovaný asfalt pás a na to dlažbu na terče,vypadá to hezky ,je to praktické ,voda odtéká a dlažba jelikož je položena na suco nic nedělá,takto jsem to řešil já a naprostá spokojenost,a dokonce to zmákne kapku zručný člověk i sám,hlavně podklad pod pás musí být vyschlý a soudržný a bez povrchových vad,praskliny díry a ostré hrany

emper

:) ..to je zajímavé řešení..nicméně mezitím jsme odbouchali všechny dlaždice a momentálně se snažíme dostat pryč jak hydroizolaci, tak na něm napatlané lepidlo..vlhko bylo i pod hydroizolací, což je tedy běs...

empere, vše je o penězích a šikovnosti

hasoft.cz/...

co je za místnost pod balkonem? Vytápěný prostor?

páč jak je možné, že je vlhko pod hydroizolací?

emper
hodnocení

svatá pravda :)

Je to skutečně ryzí balkón a není pod ním tudíž zhola nic.. Vše nasvědčuje, že se přes nekvalitní spáry dostala vlhkost dolů a pokud byla hydroizolace někde špatně udělaná..nevím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]