Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám prosklené dveře (ze 2/3, zbytek dřevo), které vedou na verandu, kde se v zimě netopí. Výměna za plné dveře nepřipadá v úvahu kvůli světlu (v místnosti není okno). Uvažuju nad termoizolační fólií na zimní období, která se dává běžně na okna. Máte s tím někdo zkušenosti? Funguje to, můžete mi nějakou konkrétní doporučit? Dá se fólie zase pohodlně sundat?
Díky.
Termoizolační folii znám,i když ji nikde nepoužívám.Nabízí mi to distributor tapet,ty prodáváme,ale tuto folii jsem odmítnul,nechci zákazníky klamat reklamními nesmysly.Samozřejme v rámci praktické fyziky je touto folií odráženo tepelné záření zpět do místnosti,ale bohužel to není podstatná ztráta tepla,kterou bychom potřebovali v budově ušetřit.Z úhrnu ztrát je toto pouze zlomek,i když u prospektu se píše o desítkách procent.
U vašich dveří by stačilo jen vyměnit skla obyčejná za dvojskla a úspora by se ihned projevila.Ona ta folie přijde skoro na stejné peníze.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.