Nejste přihlášen/a.
prosím,kdo se vyzná ve vyúčtování u ČEZ?
Dnes přišla faktura,ale nevím z ní vůbec nic...kolik je platba za kilowatu a kolik je měsíční stálá platba za elektroměr.jde o to,že máme se sousedy jeden elektroměr a oni mají pouze odčítačky a já jim mám vyúčtovat platbu...pomooooooc.
Volat na ČEZ na jejich placenou zákaznickou linku se mi opravdu při těch jejich cenách nechce.Tak pokud by mi někdo uměl poradit,budu moc ráda.Díky
zafire, nevím jaké máte vy vyúčtování, a ale já lehce spočítám na kolk přišla jedna kiloWathodina, na podružných elektroměrech zjistím kolik se spotřebovalo na chodby, vypočtu kolik je to na hlavu a přihodím toleranci 3%
Každého se zeptám, zdali s tím souhlasí...
OK stačí?
děkuji za odpověď,mám asi normální vyúčtování od ČEZ,ale potřebuju zjistit,kolik je za hodiny a kolik za kWh zvlášť,se sousedima jsme dohodli,že platba za elektroměr půjde napůl plus jejich kWh...jinak to vychází kolem 5 Kč za kWh,ale to by bylo pro ně dobrý,protože já budu táhnout ze svých elektroměr a oni maj prd spotřebu,tak bych na ně doplácela
Sice nemám ČEZ, ale předpokládám, že systém vyúčtování je +/- stejný. Hledejte kolonku "měsíční plat za příkon"(nebo nějaký podobný název - tato částka je odvislá od hodnoty hlavního jističe) a "stálý měsíční plat za dodávku"(nebo opět nějaký podobný název) a tyto částky sečtěte.
Příklad viz odkaz - některý z řádků 1-10 (podle hodnoty hlavního jističe) + řádek 16, to celé krát počet měsíců
cez.cz/...
A ještě náhled mého vyúčtování od EONu, stálé měsíční platby v červeném "orámování"
Dobrý den. Mělo Vám přijít od ČEZu vyučtování celkem na 3 listech. Na prvním je částka Doplatku/Přeplatku a DPH rekapitulace. Na třetím je rozpis plánovaných transakcí, aby jste věděl, kdy jakou částku zaslat. Pro Vás bude tedy nejdůležitější list označený jako 2/3 tedy druhý. Paušál neleznete pod položkou STÁLÝ MĚSÍČNÍ PLAT ZA PŘÍKON (JISTIČ hodnota např. 3X25 A), dále CENA ZA SYSTÉMOVÉ SLUŽBY a dále CENA OTE ZA ČINNOST ZÚČTOVÁNÍ. A ještě počítejte s tím, že na tomto listu by měly být všechny ceny bez DPH.
zafíre, právě mám před sebou čerstvé vyúčtování za elekřinu od ČEZ.
nenajdete stálou platbu za elektroměr.
za dopravu eletřiny: jen tam najdete stály měsíční plat za příkon (dle jističe) ,
silovou elektřinu: pevná cena za měsíc.
a to několikrát za rok se mění, takže prcné sčítání.
já to udělám tak, že částku vydělím spotřebou , pak kouknu na elektroměr pro ostatní a zaplatí spotřebu x můj výpočet + 3% nepřesnost.
Nejprve otevřete > www.cez.cz/cs/uvo/... > odklepněte Elektřina > vpravo Ceny elektřiny > odklepněte a vyberte si Váš produkt > odklepněte a znova vyberte co používáte a odklepněte a snad je to, co hledáte ...U PRE je to stejný, jen je to trochu jinak, ale zisky mají všichni stejný a neinvestujou do sítí anui korunu, protože ty nejsou jejich a až sítě odejdou tak, firmy co za to braly prachy půjdou do konkursu ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.