Nejste přihlášen/a.
Potřebuju poradit. Na STIHL 025 sem měl problém s řezáním . pila moc dobře nazjížděla i když se pořád bousil řetez. V prvním servise k liště nic neřekli v druhém,že je úplně mrtvá a,že to bude 100% tím. já měl ještě starou lištu a s tou sem to zkoušl bylo to kapánek lepší,ale těměř neznatelné. lišta má mít drážku 1,3 mm,ale jak to je s vůlí? článek řetezu má 1,3 mm,ale drážka asi musí mít vůli ne, jde o to,že ta strá lišta má 1,5-1,6 mm ti novější co je v horším stavu sem neměřil. No a já si objednal 2 nové lišty nadšený sem to tam nasadil šel sem řezat a stále nic moc. mrknu na to a dívám se,že řetěz se tam hýbe stejně jak na staré a změřim to a lišta má v parametrech 1,3 mm ale naměřil sem 1,6. a jak na potvoru sem koupil 2,protže sem čekal že vydrží zase málo a při řezání tvrdého dřeva ji odpálím rychle.
jak to teda je?
Podle toho co popisujete, tak se domnívám, že problém bude ve špatném nabroušení řetězu. Ono nabrousit řetěz je docela umění a vůbec pokud ho brousíte v ruce. Asi jsem Vám moc nepomoh, jen se snažím poradit.
a maže ti to pořádněa čím mažeš?,jinak lišta musí odpovídat řetězu ,žetěz v ní nemůže lítat a kor když je našponovaný-ne zas dorvaný-ta lišta musí vydržet udělal jsem 3 řetězy a je furt ok
doplněno 01.12.12 21:08:jinak lišta má na sobě uvedeno že to je pro řetěz 1,3 a podle délky počet článků řetězu
pokud lišta má dané parametry pro ten řetez a olejové čerpadlo jí dobře maže,což si vyzkoušíte že hází například na kus prkýnka ,karton atd, řetěz je přiměřeně napnutý v prostřed listy když ho uhopíte musí jít povytáhnout cca nec 1cm, tak nevidím problém,po každem 5 broušení já osobě listu otáčím.
doplněno 02.12.12 09:35:novej řetěz musí jet jak hutě a brát velkou pilinu ,pokud je tupí létají jemné pilinky a nejde do materialu,pak stačí líznout pilníkem,po čase se také musí ubrat omezováky.pokud nevezmete písek nebo železo tak musíte nařezat valník jako prd aniž bych brousil
Doprdele uz! jak to mam rict jinak? ptam se na drazku v nove liste! Vim jak ma fungovat rezna soustava.
Tak uz to resim s dodavatelem jedna lista ma 1,6 mm a druha 1,65mm dodavatel mi hned zasle penize z5,ale jako su nasranay promrdam 2x postovne a nemam s cim rezat. a jeste budu kupovat drazsi listu a zase platit postovne. clkove to vyjde skoro jako original v servise. sme am uz chtel dat retez 1,6,ale ten je zbytecne drahej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.