Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu s pokládkou dlažby. Vím,že při vstupu do místnosti by měly být vidět co nejméně řezané dlaždice, jak tedy pokládat, kde začít s pokládkou? Dořez dlaždice by měl být u dveří nebo u vzdálené stěny místnosti, případně u dveří i vzdálené stěny by měl být stejně velký dořez. Jaký by byl správný postup pokládky? Díky.
Dobry den, hlavne sem dejte rozmery mistnosti, popripade nacrtek, takto vam nikdo moc neporadi. Obecne se to dela tak, ze si stoupnete mezi dvere a urcite, kde mate pohledove rohy, tj. co je nejvic videt. Sam take vite, kde budou pripadne skrinky, nebo sprchovy kout. Tyto mista lze pouzit na schovani pripadnych dorezu. Jinak by jste nemel mit dorez mensi, nez 1/3 dlazdice. Dobry zvyj je take se snazit mit dlazbu v ose u umyvadel (na baterii) a podobnych zarizovacich predmetu. Ja mam clenitejsi koupenu z prickou a nakonec jsem nedokazal polozit dlazby klasicky na strih tak, aby mi nevysli male dorezy, ta jsem nakonec pokladal na koso. Tento zpuson celkem hodne schova.
já to myslím tak nějak všeobecně. Nejde mi o jednu místnost, ale více místností, kde se bude pokládat dlažba. Mě jde o to, co bude lepší, kde nechat dořezy. Jestli u dveří nebo protilehlé strany, takový nějaký všeobecný postup při rozvrhování jak se bude pokládat.
Frantíku,nejlepší je pokládat dlažbu na koso.Nikde ti pak nevadí nestejné mezery a sbíhavé linie.
JABRAKA
Protilehla strana je vetsinou prave ta pohledova. Je mozne nechat dorezy u jedne strany, nebo postupovat od strdu a mit stejne orezy na obou stranach. reba pulky vypadaji pekne symetricky. Take nevim, jestli budete delat sokl, nebo na to davat obklady takze kus dlazby se schova pod obkladem, nebo tim soklem.
Hlavne je potreba si dlazbu rozlozit na sucho a podivat se, jak vam to bude vychazet. Podivejte se treba sem, nebo prohledejte i poradte.cz uz se to tu resilo nekolikrat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.