Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
našel jsem na půdě obraz a než aby se zničil nebo se na něj prášilo, tak bych ho chtěl prodat, aby někomu udělal ještě radost. Ale vůbec nevím jakou by mohl mít hodnotu, mohl byste mi někdo poradit jakou by mohl mít přiblížnou hodnotu, jestli vůbec nějakou?
Děkuji
Michal z Prahy
Mno, sice si dovedu jen těžko představit, komu by něco takového udělalo radost, ale lidé jsou různé, třeba někoho zaujme Hoďte to na aukto od korunky, tam to lítá ve velkém, jestli to nějakou cenu má, lidi se chytí. Chtělo by to vědět alespoň přibližně jak je starý a jestli je tam nějaký podpis, vyfotit v detailu; podívejte se tam na obrazy, jak ty inzeráty vypadají, a udělejte to podle toho.
No jak je starý to nevím, ale určitě víc než 30 let, podpis tam je, ale velmi špatně čitelný, něco jako Sobotová nebo Sobolová, první "o" se mi zdá že je jako srdíčko. Ale víc opravdu nevím.
Michal z Prahy
Tak to tam takhle napište... a prostě uvidíte. Oni si to tam sběratelé hlídají. Pak by to šlo určitě někam odvézt a ocenění, ale myslím, že tohle bude taková nejméně pracná a nejlevnější varianta. Doporučuju nějak pěkně nafotit, to dělá hodně
Přesně jak radí Sargo - jestli Vám o obraz nejde, dal bych ho od kourny na Aukro. Ale pak se nesmíte divit, že se třeba na víc nevyšplhá a za tu korunu se prodá. Kdysi na Aukru fungovala možnost tzv. vyhrazené ceny. V praxi to znamenalo vystavit zboží třeba od koruny a dát si vyhrazenou cenu tisícovku. A sledovat, jaký je o obraz zájem. Bohužel, často se to zneužívalo, Aukro přicházelo o provize, tak se tato možnost zrušila. Poněkuď náročnější je obejít galerie, příp. historiky umění. Ale moc velkou šanci tomu nedávám, takových obrazů jsou tisíce, takže bych zkusil vygooglovat signaturu a když nic, tak to Aukro...
Na AUKRO bych se vykašlal, jsou to zloději, musíte se tam registrovat a pak platit procenta za prodej- kopírují daňový systém! Dejte si inzerát do ANONNCE, je to zadarmo a fotku tam můžete dát také. Podle popisu je to nějaký originál, asi tempera - nebo olej? - od neznámé malířky, tak to velkou cenu mít nebude. Dal bych tam na zkoušku 1500,- Kč a uvidíte, slevit můžete vždycky.
Aloisi, to je teda názor... Vůbec jste nepochopil smysl internetové aukce. Je to o tom, že v aukci spíše něco prodáte. Když to dáte do Anonnce, ještě za 1.500, nikdo po tom ani neštěkne. A u klasického inzerátu nikdy nevíte, zda je aktuální (zda prodejce už neprodal), díky anonymitě nemá kupující jistotu, že nebude podveden, chybí zde prvek soutěžení (přiahazování). Ano, musíte se registrovat - pár minut klikání, to je problém? A platba? Za vystavení koruna, za prodej cca 4% z konečné částky. Nepropaguji zrovna Aukro, má své mouchy, ale pořád je to největší aukční portál...
Tak já řeknu svoji zkušenost s AUKREM. Dal jsem tam inzerát o prodeji auta, chtěli na mě a zaplatil jsem 150,.-Kč , inzerát tam byl 1 týden, auto se neprodalo, chtěli další peníze, tak jsem to odmítl, inzerát stáhl a registraci zrušil.
Teda mám za sebou stovky obchodů na Aukru - platí se za vystavení předmětu (částka se odvíjí od vyvolávací ceny) a provize z prodeje. Můžete mi napsat, za co chtělo Aukro další peníze, pakliže jste neprodal a aukce skončila bez prodeje?
aloisb - opravdu plácáš nesmysly. Za ty směšné poplatky, které tam jsou, klidně tam dávám věci jen tak pro zábavu, kdyby náhodou. Aukro ti naopak ukáže skutečnou tržní cenu. Jsou věci, které pro mě mají určitou hodnotu a je mi jedno, že je neprodám. Pokud ale se chci něčeho zbavit, dám to od 1,- Kč a tam se skutečná cena (nebo bezcennost) ukáže.
Dost lidí by se divilo, takovýto obraz originál udělá radost vícero lidem dnes kolem 50ti let.
Nebo i lidem zaměřeným na umění. Hodnota se odhadnout nedá, od toho jsou odhadci. Stojí nějakou tu korunu to ano. Obraz může mít cenu několika tisíc až několika desítek tisíc dle mého odhadu. (Ano, měli jsme obrazy, některé jsme si nechali)
Cena avšak se odvíjí od malíře (formální hodnota) a techniky, stylu, náročnosti, doby, druhu, bla bla bla bla (neformální).
Tudíž cenu (a to pouze hrubý odhad! ) stanovují odhadci.
Radost ale určitě někomu udělá. Proto umění neničit .. Pozeptat se na odhady dle fotek, nebo podobně. V poslední řadě potom nabídnout obraz k prodeji Antikvariátům, obchodům se starýmy věcmi a tak dále.. tam udělá uršitě radost někomu. (občas v místním taťka kupuje různé věci z dob jeho mládí
Jo, a podobný obraz nám visí na zdi.. na výšku, váza se suchými květinami, něco málo ovoce kolem. Jen ten rám má hezčí.. ale přerámovat jde vždy :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.