Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlíva ústřičná z Makra

Od: kecal odpovědí: 10 změna:

koupil jsem v papírové bedýnce houbu hlívu ústřičnou 1.5kg.Nechal jsem ji na chodbě,protože se všechno nesnědlo.Za pár dní se na ní udělal takový tenký bílý povlak.Jakoby plíseň.Takové slabé chmýří tenké.Je to zdravý škodlivé nebo to nevadí?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Jako má každá houba výtrusy tak ta vaše taky,nic jí není.

Des, ačkoli nerada, budu Ti tentokrát odporovat. neříkám, že by po ní zemřeli, ale ta houba, už určitě není tak docela v pořádku. Koupili ji v obchodě, nevědí, jak dlouho ležela v nějakém chladícím boxu, přinesli ji domů, nespotřebovali hned, a objevila se na ni plíseň. Prostě raději nejíst. Toť můj názor, ale mohu se mýlit!

des*

Suzy,nevadí,máš názor,je to v pořádku,dotyčný stejně musí usoudit sám jak se věci mají,jen si zkrátka nemyslím že je to plíseň.OK.;)

Vidíš, my se vždycky domluvíme. Jsem ráda, že ses nenaštvala. Ahojky S.

doplněno 28.09.11 20:13:

Vlastně se omlouvám, vzpomínám si, Ty jsi kluk. Mne vždycky splete ta blonďatá slečna.

des*

Nevadí ty taky nejsi číňanka*hi*

cherryann*
hodnocení

0x

Dobrý den, i houby můžou být plesnivé, jestli je to plíseň, určitě jí nekonzumujte. Schválně si zadejte do Google "plesnivé houby" a podívejte se na obrázky, jestli ta vaše hlíva vypadá podobně.

sargo*
hodnocení

0x

Zní to hodně jako plíseň, určitě nejíst. Když už je takhle vidět, je prorostlá hodně dovnitř. Jestli chodíte někdy na houby - dost často jsou tím chycené babky, je to něco podobného? :)

hodnocení

0x

Také se domnívám, že to je plíseň - no a od včerejška už určitě pokročila, tak by to mělo být jasnější... radím vyhodit , bohužel :(

kecal
hodnocení

tak jsem se na dočetl,že je to specialita hlívy,pouští výtrusy i když je utržená .Prý to není na závadu.Ihned se jdem poprat o večeři.Do zítřka snad přežijem.*ua*

des*

Dovoluji si připomenout ,že jsem to psal hned v první odpovědi.*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]