Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat kolik průměrně bude stát používání 250W zářivky při průměrném svícení 14 hodin denně. Děkuji
Především asi počítají všichni správně,ale se špatnými čísly.250 W zářivku jsem jakživ neviděl.Většinou je 15W,25W nebo 40W,Takže si rozmysli,co chceš vlastně počítat.
JABRAKA
Muze mit 4 zarivku 150cm ta ma nejak 58W nee?
Jestli je to na akvarko, tak je to mozne
A pozor! ja jsem v akvarku mel 4x150cm (4x58W=232W), ke kazde zarivce jsem mel prislusnou tlumivku, ale poror - NE ELEKTRONICKOU! Takze pri mereni proudu spolecnou fází to dalo jeste pred tlumivkami NE 232W, ALE 350!
Honzku,největší osvětlovací kryt,který jsem našel,je sestaven ze zářivek 4 x 40 W a to je na obrovské akvarium.Je uveden absolutní příkon celé soustavy. zoo-hobby.cz/...
JABRAKA
Kdyz beres v uvahu mesic ktery ma prumerne 30 dni, tak za ten mesic to mas cca 105kWh. Predpokladam ze to mas osvetleni na akvarko, takze na normalni sazbu, pokud vubec mas elektriku na dve sazby, tak pocitej 5Kcx105kWh.
Ja kvuli tomuto akvarko rusil
doplněno 28.09.11 16:34:Doplnim vyledek, je to tedy za mesic 525Kc + eon si uctuje poplatky za distribuci, nevim kolik to dela procent, ale typuji ze to muze byt za dalsich 60-100Kc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.