Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava zdi od souseda

Od: mirek1311* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den rádci,mám dotaz soused opravuje-renovuje kolnu,hlavní čast štít je ze strany našeho pozemku,je jeho poviností,stěnu a štít po nahození maltou a vyštukování,udělat i nátěr?Nebo nátěr si musíme udělat sami?Díky za Vaše odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jeho povinnost to není, je to přece jeho objekt. Pokud však budete chtít udělat nátěr vy, budete muset souseda požádat o povolení. Jinými slovy - je to o dohodě sousedů, což někdy bývá obtížné...

sebod*
hodnocení

2x

Jestliže je štít souseda, tak je jen na něm, jestli udělá nátěr on sám. No a jestli řekne, že nechce, aby na štítě nátěr byl, tak ho vy ani nesmíte udělat. Není to přece váš majetek. Takže v rámci dobrých sousedských vztahů se musíte se sousedem domluvit. A je také možné, že soused vám řekne, ať si nátěr uděláte, ale ať si ho i zaplatíte.

doplněno 28.09.11 13:53:

Já od Strejce neopisovala :D. Byl jen rychlejší s odpovědí *zed**smich*

jabraka*
hodnocení

2x

Mirku,zeď je jeho,měl by logicky celou stavbu dokončit,včetně fasády.Pokud to nechá v hrubém stavu,těžko ho bez úřadů přiměješ vše dokončit.Sám nejsi oprávněn bez jeho svolení na zeď sahat.

JABRAKA

doplněno 28.09.11 13:56:

a já také neopisoval?!

JB

mirek1311*
hodnocení

Přátelé děkuji Vám všem,za cenou radu

sebod*

Jabrako. Nevidím důvod, proč by souseda nějaký úřad nutil do fasády *nevi*

cepagis*

Přesně tak - kdo mě donutí dělat na kolně fasádu? To by mi potom soused mohl mluvit i do barvy, třeba že chce růžovou (když je to z jeho strany) a tak:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]