Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat na toto.
Mám řadovou garáž. V zadní části jsou luxsfery. Do nedávna byla vzadu plechová krytka zvenku překývající ty luxsfery(na půl vymlácené). Nějaký dobrák plech ukradl.
Mám yotong, který by vyšel přesně z venku a vešel by se do výklenku.
Dotaz zní, co koupit na zadělání připevnění a zahlazení zdi, aby pův. otvor nebyl vidět.
Pořád se v zednických pracech neorientuji.
Jinak yotong se dá řezat normální pilkou na dřevo?
Děkuji Vám.
v pohodě, Ytong nařež pilkou na železo spíš než na dřevo. Kup Lepidlo na ytong na bázi cementu. omlať starou omítku ve špaletě, napenetruj penetrací, nech uschnout a lepidlem nalep Ytong a pak to natáhni i tím lepidlem z venku plošně, pak natáhni perlinku - mřížku z plastu, a opět lepidlo a nakonec fajnovou omítku navrch, zahlaď hladítkem nataženou fajnovou (prodává se připravená jako suchá směs) v polosuchém stavu. na konec nejlíp natři fasádní barvou. Starý otvor bude vidět vždy pokud nepřeštukuješ celou stěnu kvalitně jako jednu plochu. Píšu to zhruba,bodově, sorry.
Souhlas s miramira - až na to, že já bych volil pilku rozhodně na dřevo (čím větší zuby tím lépe), ta na pórobeton má taky velké, ale je drahá (cca 800Kč a nevyužitelná), pro jednu práci stačí levná pilka z baubau do stovky. Stejně se zuby zničí. Použití pilky na železo si neumím představit. Co se týče perlinky, ta není z plastu ale ze skelných vláken. A místo drahého lepidla na ytong postačí klidně lepidlo na obklady s méně než poloviční cenou (cca 100Kč/25kg). Ale jinak naprostý souhlas. Možná tu fasádu bych nechal na profíka, jestli jste to nikdy nedělal, aby to trošku vypadalo. A "ytongovou desku" jak radí jabraka - jsem nějak mimo, ale co to je?
acer,
"Dotaz zní, co koupit na zadělání připevnění a zahlazení zdi, aby pův. otvor nebyl vidět."
nevím jak velký máte otvor, ale kupte pěno 500ml za 80 Kč, tím přilepíte ytong, 1 pytel lepidla za 130 Kč, tím natáhnete na ytong a přetáhnete to na starou zeď. Pak naředíte lepidlo na "tekutý stav" a zednickou štětkou přetřete celou stěnu.
Jelikož je to vzadu, není tam moc vidět, necháto to tak být, nebo klidně nanesete válečkem fasádní barvu.
Je to jen o Vašich penězích
Tak nějak bych si to představoval.
S tou pěnou je to dobrý nápad. Ještě prosím jaké lepidlo mám koupit.
Brzy to nakoupím a udělám.
Vyprdni se na zednické zapravení a ytongovou desku PUR pěnou přilep do otvoru.Po zatvrdnutí ořízni přetoky a začisti omítkou.Nezapomeň ytong vlepit trochu dovnitř(2 - 3 mm),aby bylo místo na začištění omítkou.Pokud je okno větších rozměrů,nejdříve vyzdi normálním způsobem blok do otvoru a ponech 1 - 2 cm mezeru,tu pak zapěň pěnou.
JABRAKA
klidně můžeš zapálit všechny zateplené budovy v tvém okolí. Když natáhne lepidlo, těžko ho zapálí.
stírečku, taky bych tam dal polyš, ale pan tazatel píše, že má Ytong již doma. Proto jen slepit
Pokud by chtěl koupit EPS, dal bych ho z obou stran na luxfery a nechal bych je tam.
doplněno 28.09.11 12:12:stírečku opět souhlas s doplněním...
Ony ty yotongy by se dali použít i jinam, takže pokud by šel ten polys, tak by to také nevadilo.
A jaký je postup v případě polys, případně cenová relace.
Velikost okna viz foto.
Děkuji
ještě foto z venku a bude to Ok
přiložte lať a změříte prostor mezi cihličkou a latí...třeba 4 cm. koupíte EPS 100Z 3cm a přilepíte pěnou. To bych doporučil ale jinou tytan 753.
Zvenku rovněž tak. Klidně perlinu a lepidlo Z 301 Duo a hotovo.
Moc tě to stát nebude, stačí jedna pěna cca 100-150Kč, lepidlo taktéž kolem 120-150kč, případně kousek perlinky a poliš, jestli ho tam budeš dávat. Zadělával jsem doma dveře, polyš stál 260kč, lepidlo 115kč, fajnová byla doma a pěny je taky dost, plus dva metry perlinky, brusné mřížky a chuť do práce. Praktická ukázka zde: stirecek.rajce.idnes.cz/...
acer, je to tak!
Tak zakoupeno.
Lepidlo na obklady, montážní pěna 750ml. Musí tedy být ta perlinka? Mám ji někde.
Jestli chápu, tak se nanese vrstva lepidla , pak se položí perlinka a pak se znova přenese lepidlem a hotovo.
Je tak?
Zvolil jsem raději ten yotong, protože představa, že za rozbitými luxsfery je jen polystyren by mě děsila.
Je to opuštěné místo, žádná garáž v zahradě u domu, kde bych to udělal bez rozmyšlení polys.
doplněno 28.09.11 19:55:DĚKUJI VŠEM
Jestli budeš osekávat omítku kolem okna, tak perlinku bych dal. Přes ty spoje, aby to tak nepraskalo. Naneseš lepidlo, perlinka se vloží přímo do lepidla a zatáhne. Pokud bude větší vrstva, může lepidlo "padat", takže raděj ve dvou vrstvách. Jestli na to už pak nebudeš nic dávat tři mm bohatě stačí.
Ona ta díra, bude zřejmě stejně vzadu zapuštěná, takže to nebude jedna rovina, ale přesto dám raději i tu síť, ať je to pevnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.