Nejste přihlášen/a.
můžete doporučit kvalitní a cenově přijatelný ruční elektrický hoblík?
Pro hobby - občas něco přibrousit.
Hoblík potřebuju na sražení hran na trámech na pergolu a sražení hran na kulatinách (houpačka).
Potřebuji "V"drážku pro srážení hran (měl jsem zato, že to je u každého hoblíku - asi né...)
Hodilo by se i falcování. Falc bude nejspíše jednoduchý - pero, drážku s tím urřitě nelze udělat.
Měl jsem cen.představu cca 1500 Kč.
Z doporučených stránek narex-makita.cz/...
mi vychází Ferm FDPP-650 nebo spíše Ferm FP-900, který umí falcovat.
Jako nezničitelný hoblík doporučují v diskuzích Ferm FP-650, ale od falcování u značky FERM naopak zrazují.
Máte někdo doma hoblík z OBI, Baumaxu ... se kterým jste spokojeni?
Einhell je prý slušná značka za málo peněz.
Mám Einhell BT-PL 900 a vcelku ujde. Jen byla špatně nastavená výška nožů a na "nájezdu" do dřeva to dělalo schod (zadní deska nebyla stejně vysoko jako nože), tak jsem výšku nožů musel seřídit. Životnost nevím, zatím mám najeto jen cca 5 hodin hoblování, ale zatím drží. Drážku na srážení hran má, umí i jednoduchý falc.
Mám ten samý a za těch pár korun jsem ohobloval trámy na krov a přístřešek na auto. Teď odchází, přidřelo se ložisko, zatim provizorně opraveno - asi to chce občas trochu oleje, ale koupil jsem si ten samý do rezervy a i nějaké nože.
Hodně levné Makity bývají napodobeniny z Polska.
Máte někdo tento hoblík?
DWT HB 02-82 hoblík naradi-vitek.cz/...
Píšou tu :
DWT
Fenomén v oblasti hobby nářadí a nejrychleji se rozrůstající značka nářadí na českém trhu. Ještě nikdy jste neměli možnost mít tak kvalitní nářadí za tak příznivou cenu. U DWT vždy najdete kvalitní jehličková ložiska,bronzová samomazná pouzdra či jakostní ocel. Nepřekonatelná je i šíře sortimentu této německé značky. Záruka 4 roky přesvědčí i ty největší váhavé kutily.
Nemyslím to kupovat na tržnici - já ten svůj mám třeba z Makra, ve výprodeji za necelé dva tisíce i s daní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.