Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit sobí kůži

Od: helena42® odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

má někdo zkušenost s čištěním sobí kůže? (myslím tím celou kůži i s chlupem)

koupila jsem kůži která není nová a má takový divný odér, možná byla jen ve vlhčím nevětraném klimantu

ale není vyloučeno že do ní "něco" spáchala kočka (žádný očividný flek nemá)

ocením jakoukoli radu, ať uz zkušenost s čístírnou nebo nějaký domácí způsob - ten bych preferovala

S díky za případnou radu Helena

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Otázka je, jestli je dobře vyčiněná. Nicméně můj zálesácký notýsek s pachem neoperuje, ale třeba vám to bude k něčemu dobré, mohlo by to ten pach vzít sebou:

Před čištěním kožešinu dobře vyprášit, vysát vysavačem a prokartáčovat.
Zejména skvrny od potu, tuků apod. (to taky smrdí, tak by to na to mohlo platit), čistíme směsí denaturovaného lihu a kuchyňské soli (1 čajová Ižička lihu a 3 čajové Ižičky soli na 1/2 litru vody). Kožešiny můžeme čistit čistým vlněným hadříkem namočeným do benzínu.

Kožešiny se dají čistit i čistými a trochu zahřátými dřevěnými pilinami nebo pšeničnými otrubami navlhčenými benzínem. V žádném případě však nesmíte použít piliny z jehličnatých stromů, které jsou smolnaté. Postup: 1-2 hrsti pilin nasypeme na kožešinu a rukou je důkladně vetřeme do vlasu na ploše několika čtverečních centimetrů. Silně zašpiněná místa ošetříme stejným způsobem i několikrát. Nakonec celou kožešinu důkladně vyprášíme a rozčešeme.

hodnocení

Děkuji za rady, to s lihem vyskousim,.

Kuze je dobre vycinena, tedlech chlupatcu mam vícero, ale pořádně jsem prohlédla okraje a u ocasku a konci u krku byly v zahybu takove dva kousky ne uplne pekne kuze, ty jsem odrizla.

Tadle kuze je muj nejvetsi sob 170x90cm a jako posledni po stehovani byl vytazen z bedny a prave pri vytahovani jsem objevila ten pach. Ted je uz skoro druhy tyden povesen a zda se ze pach skoro zmizel, nebo jsem si na něj zvykla :oS

Ale jak je starsi a "z druhy ruky " tak neni uplne cisty, predemnou ho mel nekdo urcite na stane (diry od hrebiku), ale i na zemi, tak vykousim lihovy recept.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]