Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypěňovat spáry při zateplování

Od: vladododo* odpovědí: 7 změna:

Slyšel jsem, že se nemají vypěňovat spáry mezi EPS 70. Při dokončení fasády a teplotních výkyvech se údajně zvírazní mozajková skladba. Je to pravda? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Většinou by spáry mezi tabulemi polystyrenu vůbec neměly vzniknout!
Pěna by měla mít dost podobné izolační vlastnosti jako EPS, oproti lepidlům na bázi cementu, kde se zaplňování spár nedoporučovalo. Lepidla měla jinou tepelnou vodivost a namrzala a vlhkost se mohla projevovat na některých druzích omítek.

hodnocení

2x

vlado, je to blbost

Není zač.

jvn®
hodnocení

2x

kdyz jsme zateplovali RD (eps70) tak jsme zpočátku spaáry pěnili, ale pak pěna došla. Takže mám 1/2baráku spára pěněný (severní a východní) a druhou půl nepěněné spáry (jih a západ).

Zatím jsem při i po vydatných deštích nikde žádné spáry neviděl a to ani v zimě.

S pozdravem, zateplení zdar :o)

hodnocení

1x

Veškeré vzniklé spáry se pění *jasne*

hodnocení

0x

pokud se ti chce a máš nato vůli a čas, tak vše vypěň. Já zateplení nedělám, ale píšu o tom z toho pohledu jak to permanentně sleduji při zateplování paneláků. Stavaři to pění.

technikjirik*
hodnocení

0x

ČSN 73 2901 říká, že vypěnění spár je přípustné do 4mm šířky s podmínkou, že bude vypěněna v celé tlouštce. Hrozí nestejné teplotní a vlhkostní namáhání systémi ETICS.

jabraka*
hodnocení

0x

Přečetl jsem názory a vyjádřím i svůj.Jednak v první řadě by neměl být problém nalepit polystyren bez mezer.Pokud se přece jen vytvoří mezera 1 - 2 mm,neměla by funkčně vadit,taková vzduchová mezírka nemůže vytvořit tepelný most.Perlinka a lepidlo pak mezeru přemostí a nijak se to na povrchu neprojeví.V současnosti zateplujeme panelák a sleduji i okolní domy a tu a tam se škvíry objevují.Žádnou nerovnost jsem nikde ani v jediném případě neviděl.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]