Nejste přihlášen/a.
Slyšel jsem, že se nemají vypěňovat spáry mezi EPS 70. Při dokončení fasády a teplotních výkyvech se údajně zvírazní mozajková skladba. Je to pravda? Děkuji.
2x
Pěna by měla mít dost podobné izolační vlastnosti jako EPS, oproti lepidlům na bázi cementu, kde se zaplňování spár nedoporučovalo. Lepidla měla jinou tepelnou vodivost a namrzala a vlhkost se mohla projevovat na některých druzích omítek.
2x
kdyz jsme zateplovali RD (eps70) tak jsme zpočátku spaáry pěnili, ale pak pěna došla. Takže mám 1/2baráku spára pěněný (severní a východní) a druhou půl nepěněné spáry (jih a západ).
Zatím jsem při i po vydatných deštích nikde žádné spáry neviděl a to ani v zimě.
S pozdravem, zateplení zdar :o)
0x
Přečetl jsem názory a vyjádřím i svůj.Jednak v první řadě by neměl být problém nalepit polystyren bez mezer.Pokud se přece jen vytvoří mezera 1 - 2 mm,neměla by funkčně vadit,taková vzduchová mezírka nemůže vytvořit tepelný most.Perlinka a lepidlo pak mezeru přemostí a nijak se to na povrchu neprojeví.V současnosti zateplujeme panelák a sleduji i okolní domy a tu a tam se škvíry objevují.Žádnou nerovnost jsem nikde ani v jediném případě neviděl.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.