Nejste přihlášen/a.
Slyšel jsem, že se nemají vypěňovat spáry mezi EPS 70. Při dokončení fasády a teplotních výkyvech se údajně zvírazní mozajková skladba. Je to pravda? Děkuji.
kdyz jsme zateplovali RD (eps70) tak jsme zpočátku spaáry pěnili, ale pak pěna došla. Takže mám 1/2baráku spára pěněný (severní a východní) a druhou půl nepěněné spáry (jih a západ).
Zatím jsem při i po vydatných deštích nikde žádné spáry neviděl a to ani v zimě.
S pozdravem, zateplení zdar :o)
Přečetl jsem názory a vyjádřím i svůj.Jednak v první řadě by neměl být problém nalepit polystyren bez mezer.Pokud se přece jen vytvoří mezera 1 - 2 mm,neměla by funkčně vadit,taková vzduchová mezírka nemůže vytvořit tepelný most.Perlinka a lepidlo pak mezeru přemostí a nijak se to na povrchu neprojeví.V současnosti zateplujeme panelák a sleduji i okolní domy a tu a tam se škvíry objevují.Žádnou nerovnost jsem nikde ani v jediném případě neviděl.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.