Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je hypotéka a co úvěr

Od: sokolik odpovědí: 6 změna:

Hypotéka a úvěr, jaký je rozdíl, na co se používají. Mám v tom trochu chaos. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

2x

Hypotéka je úvěr, za který se ručí nemovotostí, buď tou kupovanou nebo lze i jinou. Kdežto klasický úvěr, je zajištěn jiným způsobem než nemovitostí. Proto jsou na klasické úvěry(spotřebitelský, americký apod) daleko vyšší úroky oproti hypotéčním, protože riziko ztráty je díky zajištění nemovitostí u hypotéčního úvěru menší.

sebod*
hodnocení

0x

Hypoteka - to je vlastně úvěr na koupi domu, bytu apod.

Úvěr - půjčka peněz od banky. Peníze muhou být použity na koupi čehokoliv.

A proč slyším ve filmu- Dům je zatížený třemi hypotékami. To říká starý pán, který v baráku jako stodola narodil. Nekupoval ho. Zdědil.

hodnocení

0x

Já se k otázce přidám. Koukala jsem na plakát - Půjčky a úvěry *sok* Jaký je mezi tím rozdíl? A do toho ještě lízink! *bum*Jsem ztracená úplně!

jita*
hodnocení

0x

pokud si založíte stavební spoření a budete mít našetřenou nějakou částku a budete si chtít koupit byt či dům,dostanete hypotéku propočte se co jste našetřil a zbytek Vám půjčí..Pokud nebudete mít našetřeno nic a budete si chtít pořídit byt či dům dostanete hypo-úvěr půjčí Vám celou částku a budou tam vyšší úroky..Alespoň tak jsem to pochopila.

hodnocení

0x

Podle vetsiny odpovedi zde koukam, ze by si vetsina lidi radeji pro vlastni dobro ani tu hypoteku brat nemela.

Respektive se tim vysvetluje, proc je tolik lidi s hypotekou, co ji nezvladaji splacet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]