Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení a odhlášení trvalého bydliště

Od: martinah* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem majitelkou 3/4 nemovitosti a sestra je mejitelkou 1/4 nemovitosti, chtěla bych si přítele přihlásit k sobě aby měl semnou trvalé bydliště, potřebuji souhlas i mé sestry? A pokud v této společné nemovitosti ( já a otec ) žijeme, otec se bude stěhovat do mého bytu, chtěla bych ho odhlásit, nýbrž sám se odhlásit nechce, mohu i já sama bez souhlasu sestry ho odhlásit? On sám vlastní nemovitosti... co je tedy k tomu potřeba? Děkuji Martina

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Vím pouze jak je to s odhlažováním. Odhlašovací povinnost v podstatě neexistuje, odhlášena jste v okamžiku, když nahlásíte nový trvalý pobyt. Čili otce odhlašovat nemusíte, je to automatické. Druhá věc je, zda si do vašeho bytu nahlásí trvalý pobyt!

paja*
hodnocení

2x

Ještě jsem zapoměla uvést , že mi to máme vedené jako dvě bytové jednotky ,takže pokud máte jen podílově rozdělený tak asi musí být souhlas všech majitelů domu jak bylo psáno u předešlých odpovědí.

paja*
hodnocení

1x

Dobrý den, můžu Vám to popsat podle sebe, po přestěhování k příteli a teď už manželovi jsme museli na úřad spolu a on musel doložit písemnou smlouvou , že je vlastníkem poloviny domu ( rodiče mají druhou) potom teprve přepsali trvalý pobyt mě a odhlásila jsem se z bývalého trvalého bydliště, být Vámi tak si odhlášení pohlídám , protože pokud se osoba z trvalého bydliště , kde bydlí neodhlásí, tak v případě , že nadělá dluhy ( a jinde se nepřihlásí, což vy nezjistíte) tak Vám zazvoní na dveře exekutor, není to automatické .Takže podle toho bych řekla , že k přihlášení přítele mít souhlas sestry nemusíte , na odhlášení otce také ne , ale pohlídat zda se skutečně odhlásil , a nebo si nahlásil trvalé bydliště jinde.

furtnic*

Když jsem se stěhoval ke své manželce,tak s ní bydleli i rodiče.Majitelem nemovitosti byl její otec a musel dát písemný souhlas k tomu,že mohu bydlet u nich a mít trvalý pobyt.Přihlásil jsem se tedy na obecním úřadě a z bývalého bydliště jsem byl automaticky odhlášen,provedl to obecní úřad.Když je majitelů víc,tak musí dát souhlas všicni.To mě alespoň tvrdili na obecním úřadě.

itecka*
hodnocení

0x

No pro přihlášení někoho dalšího musí být určitě souhlas spoluvlastníka. Při odhlášení otce budete potřebovat minimálně jeho plnou moc...To bychom to dopadli, kdybychom si mohli jen tak odhlašovat a přihlašovat koho chcem nebo nechcem trvalému bydlišti..*zed*

al bunda*

Při odhlašování nebude potřebovat nic. Stačí vyvolat správní řízení na příslušném Úřadě. Už se to tu probíralo mnohokrát.
Hezký den.

dusatka*

Bude muset prokázat, že se tam otec nezdržuje a že mu zaniklo (nebo nikdy neměl) právo dům užívat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]