Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horní fréza přestala fungovat

Od: kubinec® odpovědí: 8 změna:

prosím o radu

frézoval jsem horní frézkou (sice jsem ji měl otočenou o 180°) vše fungovalo, ale jakmile jsem dofrézoval tak pak už přestala fungovat.

Spínač zmáčknu a prostě nereaguje, vergloval jsem s káblem, frézkou a nic přehřátá nebyla

ostatní el. přístroje v zásuvce fungují,

nemáte náhodou zkušenost co může být příčinou "nefungování" horních frézek?

děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není frézka jako frézka :) Jde li o čínu, tak bych hledal příčinu v regulaci otáček - jeho životnost bývá tristní. Jde však většinou překlemovat. Možnou příčinou je i odrušovací kondenzátor, také uhlíky mohou být už opotřebené.

hodnocení

jj,je to NONAME,ale jak jsem již psal, fungovala super, a jen jsem vypnul, že si připravím další obrobek a už se potvora nezapla! :(

že by zkusit rozebrat a kouknout do vnitřku frézky?

Jo, v první řadě změřit, jestli prochází napětí tím reglem na otáčky - pakliže ho má. Už jsem několik takových opravil lustrsvorkou.

hodnocení

0x

No, regulátor by to mohl být, ale podstatně častěji se mi stalo, že byl proskřípaný kabel, takže o 15 cm zkrátit a nebo jště bývají někdy po smrti uhlíky.

Ano, to je taky možná příčina. Pakliže nebude napětí už na spínači, tak jít po kabelu!

hodnocení

jj, mrknu na to!

ale je mi záhodou,že najednou přetane fungovat a je prostě KAPUT asi*nevi*.

kdyby mi spadla,nebo zaskřípala apod. , ona prostě se už nerozjela*nevi*

des*

Nemá to koncový vypínač?Může být vyplý.

hodnocení

já dělal ,kromě rozebrání, snad vše a prostě je "hluchá"

zítra na ni mrknu (rozkuchám ji)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]