Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na praktické zkušenosti těch co zateplily dům a vyměnily okna a NEmají rekuperaci. Všude čtu reakce těch co mají rekuparaci, ale ostatních nee. Co si myslíte o rekuperaci vy? Nutnost větrat je jasná, ale jak vidím děti, jak za sebou nezavirají (mám víc nevytápěných míst - aspon se tam ovlaží
) tak nevím nevím, a semtam se otevře okno, třeba před spaním. Ale co třeba v ložnici nestavá se vám po ránu, že máte vydýychané? Dík za jakékoliv postřehy
Dan
Mám zateplenou novostavbu. Rekuperaci nemám.
Podle mě je rekuperace jen žrout elektřiny a peněz.
V zimě občas narychlo otevřu okno a vyměním vzduch v místnosti. Nábytek a vše je naakumulované, takže jak zavřu okno, hned je zase teplo. Nemusím měnit filtry, čistit potrubí, starat se o vzduchotechniku a ušetřil jsem 300tisíc.
Před lety jsem čistil u kamaráda rekuperaci, za filtrem byly i tak chuchvalce usazených pracových částic, které pěkně smrděly, když se to kydalo ven-žádnej filtr holt není dokonalý. Od té doby mám názor, že je to dobrý jen k tomu,aby člověk chytil astma nebo nějakou alergii.
Dobry den, mame novostavbu s pripravenou rekuperaci (rozvody), ale zatim jedeme bez. Vydychany vzdych rano v loznici samozrejme je, jako i v normalnich domech, co nemaji masivni zatepleni. Malinko by jsem se bal mit kombinaci nevytapenych a vytapenyc prostor. Nevim, jaky tam mate rozdil teplot, lae dejte si pozor na srazeni vody. Ja vytapim vsude, ikdyz na malinko nizsi teplotu. Na rekuperaci se kazdopadne tesim, protoze momentalne je dum vlhky a tudis i dost studeny. o se doufam po jeho doschnuti zpravi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.