Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drátěný program do kuchyně?

Od: hathor* odpovědí: 12 změna:

Před rokem jsme rekonstruovali byt vč. kuchyně - tehdy už nezbyly peníze na drátěný program a tak jsme zvolili police obyčejné. Dnes bych ale uvítala několik polic výsuvných. Dveře máme klasické pravé i levé a chtěla bych výsuvnou polici právě do nich. Je to vůbec možné? Na několika webovkách jsem viděla fotografie, nikde se ale nemůžu dopídit k nějaké nabídce. Pomůžete? Díky moc

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

typy - sortiment třeba na shop.mivokor.cz/...

nabídky třeba na shop.mivokor.cz/... nebo shop.mivokor.cz/... příp. shop.mivokor.cz/...

nebo na ostravsku uvax.cz/... http://www.uvax.cz/

milena*
hodnocení

0x

jestli mohu poradit , tak si zajděte do kuchyňského studia , kde je vyrábí na míru. Tam jim dáte informace o rozměrech , jestli máte dveře naložené , nebo vložené ,atd. pokud je to solidní firma určitě najde řešení. Mrkněte na NET , v okolí vašeho bydliště. Můžete poslat i poptávku a oni Vám pošlou cenovou kalkulaci na meil . A nebo šikovného truhláře. Záleží na tech. parametrech. Jinak já je mám a je to supr, přehledné a ulízím prskticky pouze dno. Veškerý binčus spadne na dno skříňky. Hlavně kvalitní drát. program!

hodnocení

0x

Možný je skoro úplně všechno. Jen jestli ti dobře rozumím, chceš dvířka a za ně výsuvný drátěný police? Nebylo by lepší a hlavně pohodlnější udělat do dolních skříněk klasický šuplata? Celovýsuvy s tlumeným dojezdem fungují naprosto dokonale a nemusíš napřed otevřít skřínku a pak teprve vytáhnout šuple.

Do rohových skříněk je drátený program dobrej a není asi nic lepšího, ale do normálních bych si to rozmyslel.

doplněno 25.09.11 20:40:

Jinak drátěný program používám tento idealtrade.cz/...

dá se tam vybrat snad vše.

hathor*
hodnocení

Prosím tě jedná se o horní skříňky - vnější rozměr 45cm, příjde mi, že se do 90stupňů otevírají bezproblémů. Pořebuju to do 2 skříněk, kde mám v současné době obyčejné 1 a 2 police (takže jestli tomu dobře rozumím, potřebuju 2 a 3 výsuv). Celovýsuvy s tlumeným dojezdem mám na klasických šuplících v dolních skříňkách, ale ty horní jsem tehdy moc neřešila ... škoda , no

Tedy dělal jsem kuchyní nepočítaně a viděl jich ještě víc, ale v žádný nebyl výsuv v horních skříňkách, ovšem proti gustu...

Na počtu původních polic to nezáleží, ty vyhodíš a dáš si tam co se ti líbí a co potřebuješ.

hathor*
hodnocení

No jo když já musím mít pořád něco extra - je to něco jako potravinová skříň, ale je rozdělená na 3 části ( 3 dvířka) a já bych teď prostě některé chtěla výsuvné, ale ne všechny ... je to se mbnou jomplikované, ale děkuju všem za dobře míněné rady *palec*

Není to komplikovaný, znám komplikovanější případy,

Tohle by jistě šlo udělat, nějak v tom nevidím extra problém...

hathor*
hodnocení

Prosím tě jedná se o horní skříňky - vnější rozměr 45cm, příjde mi, že se do 90stupňů otevírají bezproblémů. Pořebuju to do 2 skříněk, kde mám v současné době obyčejnou 1 a 2 police (takže jestli tomu dobře rozumím, potřebuju 2 a 3 výsuv). Celovýsuvy s tlumeným dojezdem mám na klasických šuplících v dolních skříňkách, ale ty horní jsem tehdy moc neřešila ... škoda , no *zed*

sargo*
hodnocení

0x

Možné to je, ale jako všechny dodělávky podobného typu to nepůjde moc snadno. Hlavní problém vidím v tom, že ty drátěné police bývají určitých rozměrů, výrobců je ve skutečnosti maličko a je otázka, jestli máte skříňky šířek, kam to půjde. (V případě že ne, dělá se pak taková kulišárna, že se udělá výsuv na dřevěnou polici a také se na ní přidělá taková ohrádka, aby z ní věci nelítaly ven.) Pak také otázka, jestl máte dveře, které se pořádně otvírají. Každopádně podobné věci jsem snad (kromě nabídky Ikea) samostatně neviděla, objednávají se přes kuchyňská studia. :)

rv*
hodnocení

0x

Dvířka nenecháte na pantech, ale dáte na výsuvy a asi přendáte úchop. Podívejte se třeba na stránky IKEA a jejich systém. Třeba máte stejný rozměr skříněk a bude vám to tam pasovat.

mirek50
hodnocení

0x

Drátěné výsuvy se dají pořídit do všech šířek klasických korpusů od šířky 20 cm nahoru . Ten koš je pak vždy o pár cm užší a tak se vždy ptejte na šířku skříňky .Například konkrétně do skříňky šíře 30 cm má koš šířku 23 cm Pojezdový mechanismus se montuje na dno skříňky a dveře se uchytí přímo na ten drátěný "koš" . Dá se to zvládnout třeba jen s metrem a šroubovákem :o) Drátěné výsuvy bývají dvou a třípodlažní a tak je třeba vědět,na co ten výsuv budete používat ,protože v tom třípodlažním je pak méně místa pro věci "na výšku " . Vyrábějí se buď jako nerez nebo jsou lakované na bílo . Dvoupodlažní výsuv do 40 cm skříňky jsem viděl minulý týden za cca 500 Kč,třípodlažní za 650 Kč ,ale jsou i mnohem dražší .

Pokud by se Vám ale líbily pouze výsuvné police / je pak lepší přehled i o tom,co je vzadu / možná by šlo pouze malinko přiříznout polici a našroubovat ji z boku na výsuvné pojezdové lišty které koupíte skoro v každém železářství / pár asi za 80 Kč? / nebo výsuvné koše z Ikey ,ale tam je to snad jen v jednom nebo dvou rozměrech . Ale při té variantě s výsuvnou policí je důležité ,na kolik Vám jde otevřít dvířka ,aby nevadily panty .

Takže : hodně štěstí :o)

hathor*
hodnocení

Mirku děkuju moc za odpověď, chci dát pořád přednost klasicky otevíraným dvířkům ( obě skříňky jsou horní, tak by to i jinak vypadalo asi divně :)

Můžu se ještě zeptat, kde jste viděl ty dvoj a třípodlažní výsuvy minulý týden? Co je to za firma? Já mám skříňky 45cm ( vniřní ¨rozměr 41,5cm).

díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]