Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se Vás zeptat, jaky používáte prostředk nebo trik na čištění záclon.
Předem děkuji za všechny typy a triky. :D
Bělení záclon je smutný a beznadějný případ Zadejte toto do velkého modrého vyhledávacího okénka. Řešilo se to mnohokrát a vlatně nula, nula, nic.
Ve čtvrtek jsem šla kolem velké prodejny záclon a tam jsem tuto otázku také znovu položila. Řekli mi totéž, co znám a co už mám vyzkoušeno. Před praním nebo po praní namočit do solného roztoku, používat prostředky určené na prádlo nebo Žabku, nepoužívat aviváž.
Všecko mám odzkoušené. Snad všechny značky určené k praní záclon a fakt nula, nula, nic, slavný soude. Kdysi kdosi radil zakoupit nové záclony, ale co z toho, když po druhém třetím praní také zešednou
Dobrý den, pokud jde obělení záclon, tak je směrodatné, z čehojsou záclony vyrobené a v dnešní době jsou vždy z umělých vláken.Zaručené bělení lze provádět jen u přírodních materiálů, jako je le, bavlna...V dnešní době se tyto materiály vůbec nebo jen velmi zřídka používají na záclony.Naše babičky záclony háčkovaly, pak je vypínaly,bělily na sluníčku.To už je dneska historie, dneska jen umělotiny,kvanta umělotin...
"adame", nevím, zda se Vám jedná o jeden kus záclony, nebo o záclony v celém bytě. Jak už je zde zmíněno, umělou záclonu těžko vybělíte. Dnes to není velká investice, tak bych starou vyhodila a koupila novou. Já také vyzkoušela kde co, prášek do pečiva, sodu, praní na 90 st. a pak pracné vyžehlení napařovací žehličkou, ale nejlepší výsledek byla vždy nová záclona. - stařenka
A já znám ještě lepší věc jako je Savo, nic to neničí, bělí jak čert, teda alespoň mně vždy a moc to nestojí a mají to v každém obchodě, dokonce i na vesnici.
mám dojem, že pan/í "tr", měl/a na mysli prášek do pečiva, jen si nevšiml/a, že už je zde zmínka. Ten je k dostání opravdu všude. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.