Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak využít staré časopisy?

Od: lucielucie* odpovědí: 11 změna:

Mám doma přes sto starých časopisů (stáří okolo 6ti let +-). Je mi líto je vyhazovat :-D, tak bych z nich ráda třeba něco vyrobila.. Vůbec mě však nenapadá co..Nebo i jiné využití :) Poradíte? :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

3x

já bych z nich vyrobil teplo

medwed*

Plně souhlasím teplo by bylo nejlepší...

hankauk*
hodnocení

3x

Jestli to jsou Elle, Cosmo, apod... tak ty špatně hoří.:( Nedalo by se jich využít charitativně? Dovést třeba do domova důchodců, do čekárny k obvoďákovi, apod... Sice jsou staršího data, ale spousta lidí čte akorát noviny nebo jeden specificky zaměřený časopis.

hodnocení

2x

Mám doma časopisy (Amatérské rádio, Věda a technika mládeži, Československá fotografie) přes 40 let staré. I když je mi jasné, že jejich obsah těžko ještě někoho zaujme, taky je nějak nemůžu vyhodit*nevi*

buss

Tak to bych dal na radioamatérské a podobné weby.

hodnocení

2x

No, nejsou to moc staré časopisy, ale... pokud je máte kam uložit, Vaši potomci, spíš prapotomci, si v nich možná rádi zalistují. Přikládám důkaz z doby úmrtí TGM...

Jak využít staré časopisy?

hodnocení

2x

... a ještě jedna stránka...

doplněno 22.09.11 20:35:

Vždycky, když si prohlížím podobné staré časopisy s fotkama, uvědomuji si, že lidé na nich už dávno nežijí...

Jak využít staré časopisy? #2

hodnocení

2x

U nás je takový zvyk, že lepší časopisy nosíme do knihovny. Já si tam půjčuji jiné a třeba Zdraví, Floru, Blesk zdraví tam nosím a ostatní si je půjčují. Jednou za čas je paní knihovnice přebere a věnuje je do školy dětem, když sbírají sběr. Jinak jsem viděla ze starých časopisů plést košíšky. Dělat z jednotlivých listů ruličky přes špejli a pak plést, jako z pedigu. Myslím, že to bylo v Receptáři. Určitě by se na netu návod našel. Já mám takto schované Praktické ženy. Kdysi jsem ji odbírala a hodně podle ní pletla, háčkovala, hlavně na děti. Třeba jejich čas ještě přijde.

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Plést tašky, např. : To zvládají postižení -

amatéři -

profíci ve Vegas -

a postup -

malphas01
22.09.11 19:33
hodnocení

0x

do sberu :)

pt®
hodnocení

0x

Také jsem pro využití starších časopisů pro jiné občany a to buď pro seniory, někam do čekáren u lékaře, nebo je po domluvě darovat do mateřské školky, či školy pro různé ruční práce a vystřihování nebo tvoření koláží. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]