Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mramorová fasádní stěrka - aplikace

Od: jenicek* odpovědí: 9 změna:

Dobrá den,

mám novostavbu, kde je přízemí zapuštěné do terénu = z jedné strany sokl asi metr, z druhé komplet patro nad zemí.

Obytnou část mám zateplenou vatou, a na celé přízemí chci dát mramorovou fasádní stěrku.

Dům je z cihelných bloků, nyní mám přízemí nahozené maltou.

Jak mám správně aplikovat mramorovou stěrku a na co si mám dát pozor?

Je moje technologie správná?

- omítku napenetrovat

- natáhnout fasádním lepidlem (stěrkou)

- napenetrovat

- natáhnout mramorovou stěrkou

Mám dávat perlinku nebo ne? Mramorová stěrka se natahuje nerezovým plechem nebo se to nějak roztáčí jako štuk?

Mohl bych letos jen natáhnout lepidlem a stěrku aplikovat až na jaře? Nezdegeneruje mi přes zimu lepidlo?

Děkuji za odpovědi na moje dotazy. ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

w1dowmaker*
hodnocení

0x

Na to jak aplikovat bych se zeptal ve stavebninách...jinak až bude dávat lepidlo tak i s pelinkou -> zabrání vystoupení trhlinám na fasádu

jabraka*
hodnocení

0x

trochu nechápu termín mramorová stěrka.Na fasádu?Nebo do interiéru?

JABRAKA

Jardo, přidám se, taky nevím co je mtramorová omítka

Nemyslí marmolit?

jenicek*
hodnocení

Myslím tohle:

jub.cz/...

;)

jenicek*
hodnocení

A mám namysli venkovní, finální vrstvu tímto výrobkem. Popisují tam, jak se to asi natahuje - nerezovým hladítkem.

Ale nevím, zda mám počkat s lepidlem do jara nebo to můžu natáhnout už nyní. Zdá se mi, že nahozená omítka na dešti dost trpí.

1jara*

Není to jedno jestli na podzim nebo na jaře? Jediný důvod vidím v tom že to o půl roku déle vydrží, když to natáhnete na jeře.

jenicek*
hodnocení

jde o to, že mám obavy aby lepidlo přes zimu nějak nezvětralo nebo jinak nezdegenoravalo a nebyla to teď zbytečná práce.

jvn®

s lepidlem zima nic neudělá, ale dal bych ho i s perlinkou.

jenicek*
hodnocení

má tam perlinka smysl?

Jde mi jen o to, že nahrubo nahozená omítka je děravá od roztáčení fratáčem, jak z ní vypadaly kamínky a ta finální stěrka se dává na co nejhladší podklad (například vevnitř i na štuk).

Myslím, že perlinka tam tedy nemá smysl, protože nic praskat nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma finální stěrka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]