Nejste přihlášen/a.
Dobrá den,
mám novostavbu, kde je přízemí zapuštěné do terénu = z jedné strany sokl asi metr, z druhé komplet patro nad zemí.
Obytnou část mám zateplenou vatou, a na celé přízemí chci dát mramorovou fasádní stěrku.
Dům je z cihelných bloků, nyní mám přízemí nahozené maltou.
Jak mám správně aplikovat mramorovou stěrku a na co si mám dát pozor?
Je moje technologie správná?
- omítku napenetrovat
- natáhnout fasádním lepidlem (stěrkou)
- napenetrovat
- natáhnout mramorovou stěrkou
Mám dávat perlinku nebo ne? Mramorová stěrka se natahuje nerezovým plechem nebo se to nějak roztáčí jako štuk?
Mohl bych letos jen natáhnout lepidlem a stěrku aplikovat až na jaře? Nezdegeneruje mi přes zimu lepidlo?
Děkuji za odpovědi na moje dotazy.
A mám namysli venkovní, finální vrstvu tímto výrobkem. Popisují tam, jak se to asi natahuje - nerezovým hladítkem.
Ale nevím, zda mám počkat s lepidlem do jara nebo to můžu natáhnout už nyní. Zdá se mi, že nahozená omítka na dešti dost trpí.
Není to jedno jestli na podzim nebo na jaře? Jediný důvod vidím v tom že to o půl roku déle vydrží, když to natáhnete na jeře.
jde o to, že mám obavy aby lepidlo přes zimu nějak nezvětralo nebo jinak nezdegenoravalo a nebyla to teď zbytečná práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.