Nejste přihlášen/a.
ahoj, pokazila se mi lednice a mam cerstve maso, jak jej mam uchovat bez lednice a mrazaku , díky za odpovědi
Vše co tu již bylo řečeno, hlavně uchování v tom octu a kameninovém hrnci. To dělala ještě moje babička. Já dám radu, kterou bych udělala já. To maso bych zavařila. Nakrájet na kousky, prosolit v míse, nacpat do sklenic, do každé sklenice trochu kmínu, na to 2 lžíce vody, zadělat víčkem s červenou gumou a 2, i více hodin vařit ve vodě.Já ještě když zavařuji maso, tak navrch dávám kousek vepřové kůže, ono to je pak lepší, ale nemusí být. Toto maso ze skleniček je vynikající jen tak ke chlebu - studené, nebo ohřáté k bramborům, můžete ho dát do rizota, ohřát ke knedlíkům a zelí, či špenátu. Je to moc dobré.
nejlepším konzervantem byla v dobách minulých sůl, takže to chce chladno, kýbl soli, velký hrnec a obsypat a zasypat solí a zamezit přístupu vzduchu. V Norsku používají sušení na vzduchu, ale to není pro Vás.Omlouvám se je to taková skautská metoda. NEbo maso ihned zavařit do sklenic dle kuchřky, nebo udělat klobásy, uzené a podobně. Nebo zežrat
Tak nejdřív bych zkusil příbuzné a známé, jestli by na chvíli něco neuložili u sebe, a zítra pozvat servisáka. Jiné metody určitě existují (uzení, nasolení, sušení, ...), ale jednak by to asi chtělo od někoho znalého se nechat konkrétně poučit, co a jak, a jednak to maso potom není tak univerzálně použitelné, jako z mrazáku.
Pozn.: Jeden den snad maso klíďo přežije i bez chlazení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.