Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
k domku jsme udělali přístavbu(zádveří), nad kterým je šikmá střecha. Trámky jsou cca 15cm široké. Nad stropem zádveří, pod touto stříškou bychom rádi měli úložný prostor. Měl jsem v plánu zateplit šikmou část, ale teď jsem narazil na problém, že nevím jak na to. V podkroví to bylo jednoduché. Tam se dala konstrukce na SDK, vata parotěsná folie a SDK. Jak ale tady, když tam žádnon konstrukci neplánuju. Jediné, co mě napadá je, že bych tam dal jen těch 15 cm vaty(teda spíš 12, protože mám zbytky 12cm), na trámy folii a na to OSB desky nebo něco podobnýho. Jde to vyřešit jinak? Přijde mi to jako zbytečně vyhozené peníze za to zaklopení.
Nelze izolace zaklopit OSB deskou.
doplněno 20.09.11 19:46:Je to možné, že jsem nepochopil, stále nechápu...čím to asi může být?
Neznám prostor, kde nelze umístit izolace...
ne, to jste mě asi nepochopil. byla by to skladba zevnitř dměrem ven :deska, parotěsná folie, vata, paropropustná folie, tašky.
doplněno 20.09.11 19:51:asi to už neřešte. nacpal jsem vatu do prostoru mezi krokve a na to dám folii. přes folii přidělám nějaké desky a bude to. původně mi šlo o to, jak udělat izolaci ve dvou vrstvách tak, abych nemusel dělat nějakou konstrukci - to jsem zapomněl napsat. nakonec to nechám jen na těch 12 cm a hotovo. Je to jen zádveří a technická místnost.
Milane ,chtěl jsem poprosit o vysvětlení.Proč nemůže být OSB deska? Ta zapříčinila tu plíseň?Já to tady taky řešil před časem,protože mě to čeká za 1-2 měsíce.Chtěl jsem zateplit takový malý půdní prostor. cca 3x4 m. Pochopil jsem z naších diskuzí a z tohoto fóra,že neudělám chybu,když to udělám takto. směrem ven OSB deska,nebo palubky pak parozábrana pak vata ,pak je bednění střechy na ní folie Iko a IKo šindel Cambridge.Je to tak správně? Nerad bych chytil takovou plíseň ,jako na Vaší fotce. Děkuji za vysvětlení
Macku, je to na dlouhý text, ale zkusím bodově, klidně podrobně na ICQ či Skype.
složení z teplé strany:
podhled (SDK či palubky atd..) parotěska, izolace, ZÁKLOP Z OSB, problematické je, že OSB nepropustí odchod kondenzátu z izolace. Něco jako když je použije místo difuzní folie parotěska...
Muselo by být mezi izolací a OSB deskou prostor k odvětrání od 4 do 10 cm dle sklonu.
OK?
tak roč tam mámdávat OSB desku?Já myslel,že tu vatu(izolaci),dám přímo mezi trámy na to bednění.Měl jsem za to,že ta OSB deska NEMUSÍ BÝT.takže jestil jsem to pochopil,tak u mě to bude vypadat takto: z teplé strany podhled,parotěska,izolace OSB,desky (ktré jsou na střeše),folie a krytina?Mysledl jsem,že ,když mám pod Iko folii desky,tak už ty OSB nemusím dávat.Nebo jsem to zle pochopil? Teď dávám do pořádku byt,který musím vrítit apak sehnat na RD net a přihlásím se na ICQ.
"tak roč tam mámdávat OSB desku?" ***to já nevím proč tam chcete OSB desku
"Já myslel,že tu vatu(izolaci),dám přímo mezi trámy na to bednění"*** to je špatně, musíte dát izolaci i přes nebo pod trámy, jinak bude tepelný most
"Měl jsem za to,že ta OSB deska NEMUSÍ BÝT" *** někd sdělil, že tam být musí?
nějak jsem mimo, já Vám neradil dávat OSB desky, tak nevím proč je tam chcete?
ICQ 55180641, skype: milancukrar
doplněno 26.09.11 17:25:na internetu jsem od 16:30 do 22 hod
na telefonu od 8: do 22 hod.
čas nemám nikdy, ale vždy si najdu chvilku na dotaz...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.