Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Xenergie - dodavatel plynu

Od: sepi® odpovědí: 24 změna:

Ahoj všem ,)nemáte někdo zkušenosti s tímto poskytovatelem?100x můžu říkat našim staříkům aby do bytu nikoho nepouštěli a nic nepodepisovali((ale stalo se((nabízí plyn o 12,52 % levnější...díky sépi

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

metallica*
hodnocení

1x

Ahoj, můj přítel s etéto problematice věnuje a opravdu Xenergie jsou nově na trhu a aby mohli začít konkurovat musejí dát levnější elektřinu. V současné době je tato společnost co se týče elektřiny opravdu nejvýhodnější oproti ostatním dodavatelům. V elektřině mají dobrou úsporu.

brumla*
hodnocení

0x

No potěš, neznám a moc bych tomu nevěřil.

romanz

Jeden tento Xenergie holomek navštívil 82 letou babičku. Ona ví, že nemá nic podepisovat a nikoho pouštět. Také už 2 podobné energie do domku nepustila. Tento se však vetřel, sám si vzal faktury a vše jí levněji vypočítal. Přesvědčil ji hlavně tím, že dnes platí němcům, proč by platila němcům, když může platit čechům? A na vánoce dostane ušetřený balík, za který koupí dárky dětem. Je mi z takového člověka na zblití. Myslela, že převádí jen elekřinu, převedl i plyn (ovšem bez křížku u plynu ve smlouvě, ale s podpisy).

Odstupujeme od smlouvy dle VOP, bodu 9, do 1 měsíce od sepsání. Mám DOTAZ:

Jestli informovali původní dodavatele o změně, uvedou vše do původního stavu? (změna měla začít platit 1.10.2012) Nebo RWE a ČEZ musíme informovat, že zůstává?

Díky, Roman , Zlín

ferda*
hodnocení

0x

No jo, když on nikdo nechce pochopit, že ti, kteří zvoní u našich dveří, aby nám nabídli něco levněji to nedělají z lásky k bližnímu, ale proto, aby si právě oni přišli na své. I šéfové těchto nových firem, obchodujících s energiemi, budou chtít stejně nablýskaná auta jako mají jejich současní konkurenti v ČEZu, EONu ap. A tak předpokládám, že časem, až skončí hon na zákazníky, se ceny zase ustálí na podobné úrovni u všech. Příkladem budiž před časem podobná situace na trhu poskytovatelů pevných telefonních linek - může dnes někdo říci, že je některý operátor citelně levnější?

Nemáte -li k novému obchodníku důvěru, zkuste pročíst smlouvu a popř. od ní odstoupit.

1jara*

Zdravím tak všichni nabízejí o deset procent levněji nežli ostatní dodavatelé , já počkám na poslední nabídku a to už by mohlo být úplně zdarma! *smich*

luca*
hodnocení

0x

Dobrý den dnes u nás byl pán z této firmi a můžu jen podotknout to, že mi odpověděl na všechny mé otázky (jaký je poplatek když budu chtět odejít, jakým způsobem odejít apod). Opravdumé otázky byli na tělo.

indexak

a můžeš mi prosím říct,kolik se platí za odstoupení od smlouvy a jak to udělat,aby s odstupem souhlasili.Co ti odpověděli?Díky

kajuska
hodnocení

0x

Dobrý den, jsem zoufalá..podepsala jsem též u xenergie.cz smlouvu v domění že mi pomůžou změnit dodavatele.měla jsem zájem o Eon u kterého jsem byla dříve a odešla jsem k centropolu a až odešli jsem zjistila že mě podvedli.Druhý den mi volala paní zda potvrzuji tuhle změnu a já řekla že to chci vše zrušit a ta paní mi řekla že to vše stornuje.chci se Vás zeptat zda si myslite že je to teda už v pořádku a je to tam kde před uzavření smlouvy s xenergie.cz a že se to tím tedy zrušilo.děkuji za odpověď.

ajinka*
hodnocení

0x

nejsem staroušek ,ale taky jsem to podepsal,Neznáte tel.číslo na Xenergii_ajinka

stirecek*

Čísel mají na stránkách dost, stačí si vybrat:)

caramurka
hodnocení

0x

Dobrý den.Tak podobnou zkušeností zrovna prochází má maminka.Pán zazvonil,vysvětlil a samozřejmě mamka v dobré víře,že ušetří-jelikož jí bude 70r. a s vdovským důchodem má pouze 8900Kč a pracovala nepřetrižitě i přes důchod(kromě 6měsíců co byla se mnou doma po porodu).

Požádala společnost o odstoupení od smlouvy písemně,ale se 2denním zpožděním a dnes ji přišlo oznámení o pokutě 2980 a do 3dnů má být zaplacena-tak mi připadá,že takto chtějí společnosti likvidovat důchodce-mamka málem zkolabovala!

Co víc dodat-s poctivostí nikam člověk nedojde!

duveriva

No nazdar! Také jsem naletěla, teď smlouvu ruším a čekám, jakou POKUTU budou chtít po mě. Nevím, co mě to napadlo, že jsem podepsala, většinou si na podobné fígle dávám pozor, jsem také důchodce ale invalidní a jsem docela mladá. Udělala jsem blbost! Nepodepisovat nic, co si dopředu nepřečtete a neprokonzultujete s někým dalším, to bych chtěla vzkázat VŠEM.

stirecek*

Výpovědní lhůta je většinou tříměsíční a pokuta se neplatí. Převod vám zajistí nový dodavatel, jen mu podepíšete plnou moc, kterou vám zašle. Pak se nemusíte vůbec o nic starat, ani nikam chodit.

travca

Dobrý den,

s 2denním zpožděním znamená dva dny po 30ti denní lhůtě, kdy se může bezplatně od smlouvy odstoupit, nebo 2 dny po podepsání smlouvy?

Já jen jestli mám také čekat pokutu když jsem odstoupení poslala 3 dny po podepsání..

Děkuji

duveriva

Ze zkušenosti uvádím, že jsem zaslala žádost o odstoupení od smlouvy 4 dny po 30ti denní bezplatné lhůtě a poplatek chtěli 12.000,-!

veroslava*

Dobrý den,

jsem v podobné situaci jako Vy a tak jsem se Vás chtěla zeptat jak jste dopadla s úhradou nebo neúhradou poplatku?

Já poplatek nemám v úmyslu platit, ale bojím se, že pak na mě tato společnost uvalí exekuci, či něco jiného.

Děkuji za odpověď, Dagmar

duveriva

Neznám přesně Váš případ, ale můj je tento: jsem invalidní důchodce s příjmem pouze důchodu a nemožnost si jakkoliv přivydělat vzhledem k mému zdravotnímu stavu. Dealerovi, kterému jsem se upsala, jsem se už nedovolala. Psala jsem mail přímo společnosti, odpověděli a sdělili mi telefon, než jsem správně vznesla požadavek na odstopení, uplynula bezplatné lhůta a požadovali nekompromisně částku 12 000,- /přestože jsem svou situaci vysvětlovala mailem, písemně i telefonicky/. Poté se do toho vložil přítel od něhož bych si musela požadovanou částku půjčit, osobně se všemi doklady zajel do Prahy . Nevím, jak jednání probíhalo, ale výsledek- nic neplatím a smlouva je zrušena. PROTO DOPORUČUJI OSOBNÍ JEDNÁNÍ, to mluvíte se zcela jinými lidmi, sami odsoudili jednání dealera.

Jen doufám, že je toto je dobrý konec mého hloupého činu, odběr měl začít od dubna...

kacirkova

Mě se líbí, jak všichni kritizujete a popisujete svoje "zkušennosti", ale nikdo se nepodepíše, to už něco značí o věrohodnosti vašich komentářů. Jo a jen tak mimochodem abyste věděla, paní (s přezdívkou) caramurka, smlouva je platná až po tom, co Vám zavolá slečna a Vy jí potvrdíte, že jste všemu rozumněli. Po 3-5 dnech Vám volá znovu, znovu vše ověří a nakonec volá ještě po 14 dnech. A pozor! Vy máte od podpisu smlouvy právo do měsíce bez poplatku odstoupit. Stačí se jen informovat. Snacha v tomto oboru pracuje, proto to vím (to abych předešla dalším "chytrým komentářům").

Jana Kačírková, Praha

duveriva

Dobrý den paní Jano,

je vidět, že podobnou zkušenost s těmito dealery nemáte. Já ano a všem těm mailům věřím .Mě volala pamí jen jednou /hned po odchodu dealera/ a hlavně ověřovala jednání dealera. Ano, byl moc slušný a stále něco povídal. Ale čas, abych si něco promyslela, natož přečetla nebyl. Vím, že jsem udělala blbost, když jsem podepsala smlouvu, kterou jsem nečetla.

Dana Pokorná,Litoměřice

moravanska

Milá paní, problém nejen této společnosti je v tom, že smlouvy pro ně uzavírá kde kdo a rozhodně to není s úmyslem... vše pro blaho zákazníka, ale patrně trhnout provizi za každou cenu. Tak je samozřejmě nejlepší obcházet staré důchodce, trochu je oblbnout, nabídnout smlouvu samozřejmě zásadně na dobu určitou. Přece nebude nabízet smlouvu na dobu neurčitou.. ještě aby jim zákazníci utíkali předčasně. Píšu z vlastní zkušenosti, kdy již 2 měsíce řeším, jak matku (77 let) vysekat ze smluvní pokuty,protože během jednoho měsíce podepsala smlouvy dvěma společnostem na plyn, překvapivě obě na dobu určitou. Bohužel jsem toto zjistila až v okamžiku, kdy ji obě společnosti začaly strhávat zálohy za plyn.

vlazy*

kacirkova: Já bych až tak nekritizoval ty kteří se nepodepsali pod svými komentáři a nepomlouval bych je kvůli tomu z nedůvěryhodnosti. To že zde někdo uvede jméno a příjmení a případně i bydliště ještě nemusí znamenat, že je to jeho skutečné jméno a příjmení. Z těchto důvodů si myslím, že ty podpisy nemají příliš velký nebo žádný význam.

Nevím jak jsi to myslela s tím telefonováním, ale připadá mi to dost nepravděpodobné, že by nějaká smlouva byla nebo nebyla platná na základě nějakého telefonického ověřeni. Pokud si to telefonický ověřují tak je to samozřejmě dobře a zcela v pořádku, ale na platnost smlouvy by to snad nemělo nebo nemuselo být rozhodující. Já jsem si až doposud myslel, že o platnosti každé jakékoliv smlouvy rozhodují hlavně podpisy všech smluvních stran.

kmrp
hodnocení

0x

Dnes u nás byl pán od této společnosti. Normálně bych ho poslal pryč hned, ale bohužel odchytil máti před domem a ta se s ním dala do řeči, takže jsem s ním pár slov prohodil.

Choval se sice slušně, ale byl velice hrrr do podepsání smlouvy. Na to jsem mu pochopitelně řekl, že mu jen tak ve dveřích nic podepisovat nebudu, ať mi dá smlouvu, že si ji v klidu prostuduju a pak se uvidí. To odmítl, protože "nevyplněnou smlouvu dát nesmí protože by pak mohly vznikat podvody". To jsem sice nepochopil ale v tom okamžiku mi bylo jasné, že ve smlouvě bude určitě nějaká levota a on se bojí, že bych si toho všimnul kdyby mi ji nechal v klidu pročíst. Jedinné co mi dal, byl vytištěný ceník, který ale obsahuje jenom cenu elektřiny, ne další poplatky jako je poplatek za předčasné ukončení smlouvy (viz dále).

No, tak jsem si našel alespoň jejich obchodní podmínky, a rozhodně vím, že tohoto dodavatele obloukem obejdu.

-smlouvu lze předčasně ukončit jedině s pokutou 6000 Kč. O tom se mi ovšem pán nějak "zapomněl zmínit", a ačkoliv by ji mělo být možné uzavřít na rok, dva, nebo dobu neurčitou, pán mluvil pouze o dvouleté a žádnou jinou mi ani nenabídnul. Tento poplatek není v OP ani přímo vypsaný, pouze se odkazují na to, že je uveden na internetových stránkách. Jestli by mi ten ceník poplatků před podpisem vůbec ukázal ví Kristus.

-předčasné ukončení musí být ze strany xenergie nejdříve nějakým způsobem "posouzeno", a pokud se rozhodnou nevyhovět, smlouva zůstává platná v plném rozsahu. Takže jste plně odkázáni na jejich vůli, jestli vám vůbec dovolí od nich odejít.

-smlouvu lze vypovědět zdarma pouze v období 1 měsíce - nejdřív 4 měsíce a zároveň nejpozději 3 měsíce před koncem období, na které byla uzavřena. Pokud na to zapomenete, automaticky se prodlužuje o stejnou délku, jako byla uzavřena (tzn. u mě na dva roky, když mi jinou nenabídl).

-pokud se rozhodnete odstěhovat dřív než vám skončí smlouva, musíte si v novém bydlišti buď zařídit odběr znovu od nich, nebo musí nový majitel bytu/domu ze kterého se stěhujete uzavřít smlouvu u nich a odebírat minimálně stejně jako vy, jinak musíte těch 6000 za předčasné ukončení smlouvy zaplatit taky

-ačkoliv pán mluvil o tom, že žádný aktivační poplatek neexistuje, podle OP "může být účtován". V ceníku poplatků však také vypsán není, ačkoliv se na něj OP odkazují. V rámcové smlouvě která se dá na internetu stáhnout na to kolonka je.

-pán trval na placení přes SIPO, ačkoliv jsou del OP možné i jiné způsoby platby

-v tom ceníku co mi dal je vytištěná krásná červená stuha s nápisem "Záruka nižší ceny"... o které není v OP ani slovo. Takže jen klasický reklamní krasožvást.

-zaslání papírové faktury stojí 114 Kč a navíc musíte platit nějaký balíček Advance, který stojí 360 Kč ročně... což v součtu dá na poplatcích skoro stejně, jako ušetřím. Elektronicky je to teda zdarma, ale to taky nemusí trvat věčně.

Těch bodů které se mi ani trochu nezamlouvaly tam bylo ještě víc, ale některé jsem už stihnul zapomenout :). Vlastně jsem ty obchodní podmínky ani nedočetl celé, protože tohle mi bohatě stačilo abych se rozhodl že XEnergie rozhodně NEBRAT!

lentyna

Dobrý den, úplně jste mne zdrtil. Můžete mi poradit? 29.7.2011 jsem s xenergií podepsala smlouvu na dodávku plynu i elektřiny. Do dnešního dne se nic neděje - zálohy na energie z inkasa mi účtují jen ČEZ a RWE. I roční vyúčtování mi poslaly uvedené společnosti.

Na vaší diskuzi jsem se dostala náhodou, když jsem xenergiím chtěla napsat zrušení smlouvy z důvodu nedodržení smluvních podmínek, tj. že do 3 měsíců vše zařídí a budu jejich klientem. Teď nevím, jestli mám dělat mrtvého brouka. Protože, co píšete je děsivé a taky bych se nechtěla dostat do sporu o nějaké příšerné poplatky za...no prostě, co si vymyslí.

Předem děkuji Lenka z Chomutova

emik

Dobrý den, tak Vám pravděpodobně nenaběhla tato smlouva...třeba jen z technických důvodů. Toto se mi stalo taky, ale u druhé firmy (Centropolu). Dle ceníku X Energie je opravdu nejlevnější...já taky přecházím.

Ema, Uh. Hradiště

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]