Nejste přihlášen/a.
Mám chatu na samotě, asi 1,5 km od středu obce, zcela mimo dojezd a dosah svozu komunálního odpadu.Zatím jsem to řešil tak, že jsem odpad střádal do pytle,při odjezdu vzal a doma pak zavezl buď na skládku nebo,bylo-li ho méně, prostě dal do popelnice.Již několik let však příslušný OÚ po mně žádá 400 kč za to, že odpad (pokud je již igelitový pytel plný, vezmu a zanesu ho ten 1,5 km ke zdi OÚ, kde je údajně pro to vyhrazena jedna popelnice.Je fakt, že vetšinou se to do ní podaří umístit, ikdyž určitě nejsem jediný uživatel.Ale, zaprvé, chatu navštěvuji jen v v letních měsících , zkrátka 3-4x za sezonu, zdržím se vždy týden maxim.14 dní.Odpad bych tedy mohl nadále řešit tak jak dříve.Ale za co vlastně platím? Za to, že vlastnotručně vynáším odpad do hdoně vzdálené popelnice? Prosím, napište, co si o tom myslíte? Existuje k tomu nějaká vyhláška?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.