Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Mám 2 měsíce nájemnici,která si byt tedy zatím jen vymalovala a dává dokupy,ale přišla,že jí končí v jiném městě TP a chtěla by se ke mě se synem cca 8let,nastěhovat k trvalému pobytu,kvůli peněžitým pomocem-příplatek na bydlení nebo či co. Potřebovala bych vědět,zda ji k TP přihlásit,ale aby mě pak nevydírala,že má dítě,tak ji nemohu vystěhovat-když by neplatila. Jak se zachovat?
heli,
pozor na špatné či nevhodné odpovědi.
Bydlím v podnájmu a mám zde trvalý pobyt. Nevidím důvod, proč byste nemohla souhlasit s pobytem, páč z něho pro Vás nic nevyplývá. Jak někdo zmiňuje exekutora, ten přeci nechodí podle nahlášeného administrativního pobytu, ale podle místa kde může přepokládat majetek dlužníka. Navíc třeba bude potřebovat kartu na parkovné a k tomu musí mít trvalý pobyt v místě.
Vydírat Vás tím, že tam má trvalý pobyt... to je jen administrativní údaj. Na vystěhování je platný zákon a smlouva uzavřená mezi Vámi.
doporučuji poptat na matrice, abyste věděla komu věřit.
Milane. Opět . Ostatní odpovědi jsou maličko, ba i více zcestné
. Exekutor? Ten může přijít, i když nájemník nemá na adrese TP. Navíc pronajímatel uvádí v nájemní smlouvě, CO je předmětem smlouvy (které prostory, zda se tu nachází např. nábytek v majetku pronajímatele apod.) na tyto předměty exekutor nesmí.
Nahlásit paní na TP na městský úřad a ona bude brát různé dávky. Olaf, toto je holý nesmysl, který připraví tu dotyčnou o příspěvek na bydlení. Toto dostane pouze v případě, že bude mít TP na adrese nájmu
. Co když se jedná o ženskou, která pracuje, snaží se, ale... Otec dítěte jí neplatí alimenty a ona se protlouká životem, jak to jen jde. I těch pár kaček, které dostane od "města" na bydlení jí pomůže.
Heli, Milan radí dobře. Zjistěte si informace na patřičném místě a nenechte se zmást mylnými odpovědmi
a proč se každou chvíli někde řeší, že exekutor přišel někam něco sebrat a přitom tam dlužník nic neměl? moje známá podala podnět exekutorovi za neplacení alimentů a on přijel polepovat majetek k ní domů a to byla rozvedená.není to zvláštní. asi proto, že exekutor předpokládal majetek jejího exmanžela u ní doma
Chce to nečíst breky lidí, kteří neříkají kolkrát pravdu. Pokud k ní chodil, měla smůlu. Jde za majetkem.Je problém si přečíst exekuční zákon a OSŘ?
olaf. Jedna věc je ta, co exekutor polepí, druhá věc je ta, na co má právo. Nebudeme si zde povídat, že exekutor vždy jedná v souladu se zákonem. Ale je na lidech, co si nechají libit a co ne.
Co když má dluhy? Kam půjdou exekutoři? No k Vám do bytu předce. Nebuďte hloupá! Neznám nikoho kdo bydlí v podnájmu a má TP! Jen vás zkouší!
Že neznáte neznamená že nejsou a je jich kopa, jak je to v nájemních bytech, he? Kde by ho asi tak měli? Exekutor nemůže zabavit cizí byt, nešiřte bludy.
Nevím jak vy,ale kdyz si predstavim že mam pronájímat byt, kde mám skřín, stůl, židli byť za 400,- kč a mel by prijit nekdo, komu je jedno co přelepí páskou "zabaveno" tak je mi zle. A pak mám mít dalsí lítání a prokazování ýe tento movitý majitek je můj? Už jen to že budu mít ostudu v paneláku...víte jak je to z drbnama, je jim jedno kdo tam bydlí, jen se rozpovídají že tam byl exekutor a už na vás lidi koukají přes prsty. Laskavě mě tady nepoučujte co exkutori muzou a co ne, ted resime s pritelem koupi - dost slozitou koupi- nemovitost v exekuci , a moc dobrevim co muzou a co ne!
Nechápu obrat "TP jí končí v jiném městě"?! Ten přece končí pouze v případě, pokud se nepřihlásí k trvalému pobytu jinde. Tím se automaticky ruší předchozí TP. Jak psal Olaf, TP si může zadat jako adresu MěÚ. Chápu, že je to riziko s neplacením, ale na druhou stranu vy jste ten, kdo si určujte, koho chce mít v nájmu a koho ne. Pokud už dopředu máte obavy, mohla jste počkat na jiného , vhodnějšího kandidáta.
heli, debata se odklání od dotazu k exekuci. Tam to nedojde, protože nejdříve přestane platit Vám, pak i dalším. než přijde exekutor, tak již dávno bude odstěhována jinam páč vy jí vystěhujete, protože jí skončil nájem. Smlouvu uzavřete jen na tři měsíce, pak opět na 3 a opět...atd..
Po čase se uvidí, zdali na půl roku ...
Copak jí necháte v bytě aby Vám to mohl exekutor sebrat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.