Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabetonovani sloupku - spodni voda

Od: jirkag® odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

potreboval bych poradit jak zabetonovat sloupek, kdyz mam 30 cm pod povrchem spodni vodu (je to metr od potucku). Bude to krajni sloupek plotu, takze bych opravdu potreboval aby drzel.

Diky moc

J.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Protože je to krajní sloupek,tak bych počítal i s tahem plotu.Nebetonuj teda jen jednu díru,ale spoj ji dohromady s opěrou sloupku,kterou tam stejně musíš mít.S betonem bych šel rozhodně do hloubky aspoň 50 cm,jinak ti v zimě sloupek vytáhne mráz.Pokud to půjde,tak dospod základu zaraz nějakou stavební ocel.

JABRAKA

hodnocení

urcite pujdu do hloubky nejakych 70 - 80 cm, jistota je jistota:) Jinak s operou to asi spojit nepujde, protoze mezi sloupky budu mit podhrabove desky a ten opernej sloupek bude jenom oprenej o tu desku

pecenkav*

V tom pripade neni co resit, to samo o sobe udela samonosnou pevnou konstrukci, je to dohromady pospojováno s celym plotem.

solenza*
hodnocení

0x

Já bych udělal nějaké opevnění třeba ze starých prken a do tohoto opevnění bych nalil beton s nějakou ocelovou podběrou tyč třeba s roxorem. Do betonu bych dal hodně cementu, aby byl pevný. Beton dokáže tvrdnout i pod vodou, takže s tím by neměl být problém.

stepip
hodnocení

0x

Zdravím,

já jsem obbetonovával plastovou jímku o hloubce 2metry.Na 60cm po povrchem jsem měl spodní vodu.Řešil jsem to tak,že do výšky vody jsem sypal suchý beton(pouze v míchačce smíchaný cement s pískem bez kapky vody) a sypal jsem ho na dno do té spodní vody.Takovýto beton jsem sypal do té doby dokud se voda objevovala.Jakmile jsem vodu neviděl(což bylo asi 40cm pod povrchem) tak jsem dobetonoval klasickým namíchaným betonem.Nechal jsem to čtrnáct dní řádně vytvrdnout.Dle konzultací s několika zedníky je toto běžný postup a sypký beton ve vodě postupně vytvrdne.U vás bych to tedy řešil také tímto způsobem.Sypal byl suchý beton do cca 30cm od povrchu a dále bych to dobetonoval klasicky namíchaným mastnějším betonem.

hodnocení

diky, takhle nejak jsem si myslel ze by to mohlo jit, jenom jsem si to potreboval overit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]