Nejste přihlášen/a.
Zdravím, měl bych otázku ohledně velikosti paraboly . Má vliv na příjem signálu fakt, že mám barák postavený jakoby " v ďolíku"? Mám vybranou parabolu Fuba 85 Al, ale teď váhám, jestli nejít do 100cm. I když zase u těch větších mám obavy, že tam můžou být problémy s precizním přichycením na stožár a důsledkem toho snížení kvality příjmu.
Cim blize rovniku, tim staci mensi parabola - jelikoz druzice litaji nad rovnikem.
U nas, by mela stacit Fuba 85 Al. Ale pozor, to ze jste v doliku nebo ne, nema nic spolecneho s velikosti paraboly. Tady je dulezite, aby byl nebraneny vyhled na nebe. Pokud mate za barakem stromy, nebo skalu, tak Vam nepomuze sebevetsi parabola.
Nejčastějším problémem při příjmu signálů ze satelitu bývají vysoké budovy v blízkém okolí příjmu. Na těchto stránkách vyberte město a místo, satelit který chcete přijímat a zjistíte, jestli Vám něco v daném směru nepřekáží.
www.dishpointer.com
doplněno 19.09.11 10:52:Tak ještě jednou, snad již bude odkaz klikací.
dishpointer.com/...
Tak jsem využil Váš odkaz a zjitoů jsem, že bydlím tak nešikovně, že by mi v příjmu Astry3 vadil roh paneláku (lodžie je na západ v přízemí). Existuje nějaký satelit s českými programy trochu západním směrem? Mohl bych chytat Astru2, ale nevím, co vysílá.
doplněno 19.09.11 22:08:Tak jsem se podíval na ten dishpointer a zjistil, že bych mohl chytat Intelsat a Thor5 a Thor6, kde jsou také české a slovenské programy, ale zase nevím, zdali by na rozkódování byla karta CS Link.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.