Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelitní parabola

Od: petass* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, měl bych otázku ohledně velikosti paraboly . Má vliv na příjem signálu fakt, že mám barák postavený jakoby " v ďolíku"? Mám vybranou parabolu Fuba 85 Al, ale teď váhám, jestli nejít do 100cm. I když zase u těch větších mám obavy, že tam můžou být problémy s precizním přichycením na stožár a důsledkem toho snížení kvality příjmu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzek*
hodnocení

3x

Cim blize rovniku, tim staci mensi parabola - jelikoz druzice litaji nad rovnikem.

U nas, by mela stacit Fuba 85 Al. Ale pozor, to ze jste v doliku nebo ne, nema nic spolecneho s velikosti paraboly. Tady je dulezite, aby byl nebraneny vyhled na nebe. Pokud mate za barakem stromy, nebo skalu, tak Vam nepomuze sebevetsi parabola.

solenza*
hodnocení

3x

Nejčastějším problémem při příjmu signálů ze satelitu bývají vysoké budovy v blízkém okolí příjmu. Na těchto stránkách vyberte město a místo, satelit který chcete přijímat a zjistíte, jestli Vám něco v daném směru nepřekáží.

www.dishpointer.com

doplněno 19.09.11 10:52:

Tak ještě jednou, snad již bude odkaz klikací. ;)
dishpointer.com/...

papucok*

To:solenza.Dík za perfektní odkaz.;)

Tak jsem využil Váš odkaz a zjitoů jsem, že bydlím tak nešikovně, že by mi v příjmu Astry3 vadil roh paneláku (lodžie je na západ v přízemí). Existuje nějaký satelit s českými programy trochu západním směrem? Mohl bych chytat Astru2, ale nevím, co vysílá.

doplněno 19.09.11 22:08:

Tak jsem se podíval na ten dishpointer a zjistil, že bych mohl chytat Intelsat a Thor5 a Thor6, kde jsou také české a slovenské programy, ale zase nevím, zdali by na rozkódování byla karta CS Link.

ar*
hodnocení

2x

Je jedno jestli jste v dolíku a nebo na kopci, to na příjem satelitního signálu vliv nemá. Záleží jakou družici chcete "chytat", pokud jde o Astru 85 bude v pohodě stačit.

petass*
hodnocení

Díky všem.

jirbar*

Není tak doslova pravda, shora psáno. Záleží na tom jaké programy chceš chytat. Třeba pro Eurobird je třeba až dvoumetrová parabola.

parabola.cz/...

Na Astru na 23,5° stačí třeba šedesátka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]