Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení odpadu

Od: rln odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, napojil jsem bez souhlasu úřadů nebo sousedů při rekonstrukci bytu odpad z kuchyně do svodu dešťové vody ze střechy. Jak klasická odpadová tak dešťová voda končí ve stejném kanalizačním řadu. Jsme 4-podlažní panelák a fungujeme jako společenství vlastníků. Není v tom problém? Někteří ze zasvěcených sousedů s tím začínají mít problém. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

1x

Já v tom vidím problém zásadní. Svod na dešťovou vodu se tak jmenuje proto, že odvádí dešťovou vodu. Pokud jej ucpete odpadem z kuchyně, dešťovka nebude mít kam odtékat. Nehledě na to, že vám se odpad bude vracet zpět do bytu.

A jste si jist, že dešťový svod je veden do stejné kanalizace jako odpad z kuchyně? Dešťovka může být odváděna někam, kde volně vsákne do půdy. Odpad z kuchyně je v kategorii splaškových vod a ten musí nejdříve do čističky. Být vámi to dám raději do pořádku, než na vás sousedi zavolají revizi. Navíc, pokud jste dělal rekonstrukci bytu, kde bylo zapotřebí stavebního povolení, někdo vám to musel přijít zkolaudovat.

hodnocení

1x

hm, nezní to moc dobře . . . společný odpad domu je tedy napojený tam, kam má, ale jen z vašeho bytu je napojený do dešťovky.? To je tedy paskvil. Proč jste se nenapojil do svislého odpadu celého domu . . .? moc práce . .? nešlo to?

doplněno 18.09.11 20:47:

až se ucpe dešťovka čímkoli vespod (listí), budete mít všecku vodu ze střechy v kuchyni . . . hm,hm, co vy na to . . . .

rln
hodnocení

Při rekonstrukci jsme prohazovali kompletně dispozici bytu a jediné řešení k nové dispozici bylo právě napojení se do tohoto svodu. Musím přiznat, že zkušenost s vrácením dešťové vody už mám a nebylo to příjemné. Následnou opravu dělal profesionální instalatér a od té doby i při přívalových deštích nebyl problém. Samozřejmě vím, že tato varianta není úplně košér, ale ...

Jinak to, že jak odpadní voda tak dešťovka jdou do stejné kanalizace jsem si ověřoval nedávno, když nám v ulici kompletně rekonstruovali kanalizaci a bylo vše rozkopáno.

smakaballl*

existuje taková krabice do které se svede odpad např.: z kuchyně ,dokonce i z wc a ta krabice to přečerpá cca 40 centimetrovou trubičkou kamkoliv budete chtít (třeba nad dveřma atd. ) to znamená že to mužete svést tam kde byl odpad původně:)

smakaballl*

tady jsem něco objevil sfa-sanibroy.com/...

hodnocení

0x
Ano, je to problem...a z technickeho hlediska to neni ani moudre, natoz dle CSN pripustne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]