Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny!Potřebuji poradit :Chci do obyvacího pokoje novou podlahu.Momentálně mám parkety,ale ty jsou už škaredé.Bývalý majitel se o ně nestaral a jsou už dost zničené a k tomu všemu vržou.Uvažuji o podlaze nové a nejraději bych chtěl podlahu pravou dřevěnou.Taky by to měla být podlaha odolná vůči škrábancům.|Můžete mi prosím poradit,jaká podlaha by byla vhodná a taky,zda je dobré dát novou podlahu na ty staré parkety,nebo je raději sundat.Budu velice rád za všechny vaše nápady, názory a hlavně rady.
Osobně bych šel do podlahy z tvrdýho dřeva. Ideální asi dub, ale kdyby byl k mání jilm, to by bylo parády habaděj, to je barevně úplně úžasný dříví.
Co se týká povrchový úpravy, tak možností je mnoho, laky, vosky, oleje. Každýmu se líbí a vyhovuje něco jinýho.
doplněno 18.09.11 20:17:A tu starou bych vytrhal, jinak to nebezpečí vrzání stále trvá.
Laminát, to je pomsta pro sousedy... Nemám zkušenost, že by vydržel víc, zato má zásadní nevýhodu všech umělých hmot: dřevo stárne do krásna, určitá patina nevadí. Umělotiny jsou hezké přesně pět minut.
To máte pravdu, přesto ho kupuje 90procent lidí. Je to dáno samozřejmě cenou, pod tři stovky se dá koupit celekm kvalitní podlaha, odolnost 32, síla 8mm. U zákazníka jsem viděl dřevěnou za cca 1250Kč/metr a na to že byla celkem nová, už na ní byly vidět stopy používání, takže bych neřekl, že se stárnutím skrásní, to se dříve zničí. U okna bude tmavá, v rohu světlá, přestěhujete nábytek, tak bude trvat dalších několik let, než se odstín srovná... Můj názor, nic víc.
Starý určitě pryč.
Kdyby se vám líbila a hodila se do interiéru, docela bych mohla doporučit něco, co se jmenuje "dubová průmyslová mozaika". Dá se sehnat i velice levně, když je netříděná (což se může brát i jako plus, protože je barevnější ), dub je dub a díky té kresbě na ní nejsou vidět ty obávané škrábance. Slyšela jsem na to od majitelů velmi nadšené ohlasy. Ale je samozřejmě v místnosti dosti dominantní a musí padnout
Já osobně miluju javor - také dost barevný, aby na něm nebyl vidět každý škrábaneček a příjemně rozsvítí místnost - a momentálně jedeme v korku a zatím jsem velice příjemně překvapená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.