Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná podlaha

Od: josefdemel odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny!Potřebuji poradit :Chci do obyvacího pokoje novou podlahu.Momentálně mám parkety,ale ty jsou už škaredé.Bývalý majitel se o ně nestaral a jsou už dost zničené a k tomu všemu vržou.Uvažuji o podlaze nové a nejraději bych chtěl podlahu pravou dřevěnou.Taky by to měla být podlaha odolná vůči škrábancům.|Můžete mi prosím poradit,jaká podlaha by byla vhodná a taky,zda je dobré dát novou podlahu na ty staré parkety,nebo je raději sundat.Budu velice rád za všechny vaše nápady, názory a hlavně rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Osobně bych šel do podlahy z tvrdýho dřeva. Ideální asi dub, ale kdyby byl k mání jilm, to by bylo parády habaděj, to je barevně úplně úžasný dříví.

Co se týká povrchový úpravy, tak možností je mnoho, laky, vosky, oleje. Každýmu se líbí a vyhovuje něco jinýho.

doplněno 18.09.11 20:17:

A tu starou bych vytrhal, jinak to nebezpečí vrzání stále trvá.

stirecek*
hodnocení

1x

Jestli chcete odolnou, tak jedině laminát. Dřevěná ať je z jakéhokoliv dřeva je měkká a několikanásobně dražší. Zrovna včera jsem plovoučku pokládal a dával jsem ji taky na parkety, nevidím důvod je trhat. Nevržou a člověk nikdy neví do budoucna. Podklad hobra 8mm.

sargo*
hodnocení

1x

Laminát, to je pomsta pro sousedy... :-D Nemám zkušenost, že by vydržel víc, zato má zásadní nevýhodu všech umělých hmot: dřevo stárne do krásna, určitá patina nevadí. Umělotiny jsou hezké přesně pět minut. *andel*

Úplně mě mluvíš z duše, laminát snad jen v případě ztroskotání.

stirecek*

To máte pravdu, přesto ho kupuje 90procent lidí. Je to dáno samozřejmě cenou, pod tři stovky se dá koupit celekm kvalitní podlaha, odolnost 32, síla 8mm. U zákazníka jsem viděl dřevěnou za cca 1250Kč/metr a na to že byla celkem nová, už na ní byly vidět stopy používání, takže bych neřekl, že se stárnutím skrásní, to se dříve zničí. U okna bude tmavá, v rohu světlá, přestěhujete nábytek, tak bude trvat dalších několik let, než se odstín srovná... Můj názor, nic víc.

sargo*
hodnocení

0x

Starý určitě pryč.

Kdyby se vám líbila a hodila se do interiéru, docela bych mohla doporučit něco, co se jmenuje "dubová průmyslová mozaika". Dá se sehnat i velice levně, když je netříděná (což se může brát i jako plus, protože je barevnější :)), dub je dub a díky té kresbě na ní nejsou vidět ty obávané škrábance. Slyšela jsem na to od majitelů velmi nadšené ohlasy. Ale je samozřejmě v místnosti dosti dominantní a musí padnout :)

Já osobně miluju javor - také dost barevný, aby na něm nebyl vidět každý škrábaneček a příjemně rozsvítí místnost - a momentálně jedeme v korku a zatím jsem velice příjemně překvapená. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]