Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazdění výklenku

Od: gerrik* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, rád bych částečně zazdil výklenek v kuchyni, z důvodu promrzání obvodové zdi. Normální tlouštka zdi je 50 cm, kvůli výklenku je zed tlustá jen 20 cm. Potřebuji zadělat cca 15 cm, zbýv. 15 cm bych nechal na nový výklenek. Co když nalepim na zed polystyren, tl. 5 cm a pak vystavěl zeď z Ytongu? Co na to odborníci?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zbytečny, dejte maximum polyše na to lepidlo perlinku a zase lepidlo, a nemusíte nic zdít. Tak to vidím já. Prostě stejně jak se izolujou paneláky. Jinak nevím jestli za izolací nebude kondenzovat vodní pára díky rosnému bodu, což se stává u všech izolací tzv, zevnitř bytu. Nejde to udělat obráceně? - vybourat výklenek durch zdi a znova dozdít tak, že dát maximum polyše z venku - to byste měl jistotu že páry nejspíše kondenzovat nebudou. Hm. Je to taková střelba od boku, napůl odborná, sorry.

gerrik*
hodnocení

Durch to bourat nemůžu a nebudu, venkovní fasáda je ok, byl by to moc velký zásah

stirecek*

Souhlas s mirou, dát 20cm polyš, vypěnit a pak perlinku nebo polyš jen natřít přímo primalexem, popřípadě použít malířskou stěrku.

des*

Já bych to udělal přesně jak jsi to vymyslel.Mně to připadá rozumné.

gerrik*
hodnocení

ještě doupřesním, že pak tam přijde taková jakoby vestavěná skřín ;) fakt je že se to tam dost rosilo, proto to chci zateplit. Dát jen těch 15 čísel polyše taky není problém, co má lepší zateplovací vlastnost - polyš nebo ytong?

des*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]