Nejste přihlášen/a.
Nastěhovali jsme se do bytu, kde podle revize není v pořádku odvětrávání kuchyně s plynovým sporákem. Žádný větrací otvor ve zdi není. Situaci prý lze řešit úpravou těsnění na plastových oknech. Je k tomu nutná odborná firma nebo je nějaké kutilské řešení? Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za postřehy a rady.
Vondro
dle me je to hovadina. Zeptej se jeste jinde! Odvetrani ridi clovek a pokud budes mit odvetrani pri vareni vypnute a tesnou zpetnou klapku, tak co ted?! Resit to netesnosti oken dveri apod. To je reseni amaterske a jako duvod k napsani/nenapsani revize absurdni.
jina vec je plynovy kotel s prisunem vzduchu z mistnosti a chodem odvetrani nad sporakem, zde musi byt blokace nebo oddelene dverma, ale zase co, kdyz necham dvere otevrene...zase jen hovadina, kterou nekde nekdo napsal
Pokud to jinak nepujde resil bych to spise el. deskou, pokud by byl velky problem udelat otvor
Mám také plynový sporák, nikdo nechtěl po nás žádné odvětrání. Plastové okna máme pět let. Zeptejte se revizního technika, pokud jedna paní povídala tak to nechte plavat.
Bojím se, že je to opravdu povinnost ze zákona, protože to je uvedeno v revizní zprávě jako zjištěná závada. Jen nevím, jak to řešit. Vrtat otvor do nové zateplené zdi se mi opravdu nechce.
U kámoše vyměňovali okna za plastový.
Dost sem se divil že mu u novejch oken v některejch místech oddělali těsnění. Řekl mi že je to kvůli odvětrání. Museli sme to pak ucpávat dole dekou a nahoře si to oblepil novinama. Když u mě doma měnili okna tak o odvětrání neřekli ani slovo. Jenže já bydlím ve 2+1 kdežto ten kámoš bydlel v 1+kk a v tom kamrlíku měl jak plynovej sporák tak i plynový wafky.
Nechci zbytečně strašit nebo někoho lekat, ale před pár lety mi takhle nešťastnou náhodou zemřela manželka. Malý byt měl dobře utěsněná okna a nešťastnou náhodou zhasnul plamen plynového sporáku. Manželka spala a už se neprobudila.
Já bych to rozhodně nepodceňoval.
Tak za prvé - pokud zhasne plamen na sporáku, tak se neudusíš tedy pokud máš zemní plyn, svítiplyn už podle mne nikde není. Zemní plyn může ve větší koncentraci buchnout - po přeskočení jiskry. A většinou se nad sporák umistuje digestoř, odsavač a to by mělo na odvětrání stačit. Protože ničit okna tím , že vytrhnu těsnění je hloupost.
Únik plynu žádné větrací otvory nezabezpečí proti výbuchu.Spotřebovaný kyslík a zadušení CO2 jsem už zažil u sousedů.Na to stačí jen mít při větší spotřebě plynu při pečení pootevřený ventilační díl.Revizi plynových spotřebičů zajišťujeme pravidelně a nikdy jsem se nesetkal s revizorem,který by chtěl dělat díry do panelů.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.