Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ZABEZPEČENÍ bytu - co je lepší

Od: uluhuk odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
potřebuji poradit. Vlastním byt 2+1 - cihlový v 2.patře (bez balkónu). Byt má 3. místnosti, je komplektně zrekonstruovaný.
V bytě jsou běžné dveře na chodbu opatřené bezpečnostním zámkem 4.kateg. od firmy ADLO a navíc je tam FAB.
Z hlediska bezpečnosti (vnikunutí osoby) nebo požáru (v noci při spaní nebo opuštěném bytě) bych chtěl byt nějak zabezpečit.
1.varianta:
Na návštěvě jsem měl pracovníka od firmy Jablotron, který mi komplexní zabezpečení bytu (GSM zařízení, ústřednu, alarmy na požár a vstup osoby) nabídl při 5-leté záruce za cca. 22 000,- Kč. Jednalo by se o to, že případný poplach je signalizován na mobilní čísla, případně na bezpeč.agenturu. Mohu si i dokoupit také čidlo, které umí vyfotit případného pachatele.
2. varianta:
Jedná se o nabídku GSM kamery, kterou si nainstaluji sám a která umí vyfotit, nahrát zvuk a má v sobě také GSM ústřednu. K ní jde dokoupit požární a pohybová čidla. U této sady se nezadává PIN, ale aktivuje systém klíčenkou.
zde je: EYE-02
jablocom.cz/...
Cenově by to vyššlo cca. asi (včetně čidel) 14 000 Kč.
První varianta má 2. stupeň certifikované ochrany, druhá nemá žádný.
Co mě poradíte ohledně zabezpečení bytu?
Vyplatí se instalovat dražší systém od Jablotronu nebo bohatě stačí nějaká jednodušší verze systému?
Je dle vás hodně elektronicky zabezpečených bytů?
Jaké máte vy zkušenosti se zabezpečením bytu a jaká je dle vás pravděpodobnost vykradení?
Můj názor je, že nikdy člověk neví. Jednak kvůli zlodějům, ale třeba kvůli požárům, kdy bylo mnoho případů, že se lidé v noci udusili kouřem ze zplodin.
Díky a přeji hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

2x

kamaradmichal dám vám podobnú otázku a odpovedzte mne .Mám papierové boty určené na jedno použitie do hrobu a chcem sa opýtat ,či si ich dostatočne ochránim pri nosení v snehu :1.varianta použijem italský krém piccco-bello 2.varianta použijem nemecký Erdal krem , 3. variant -Smoll pastu? Vaše papierové dvere vabavené akoukolvek výbavou vam vykopne záujemca a odíde skor aj s lupom ako zaznie poplach . Bezpečnostné dvere z ocel.plechu 2x 1,3mm a nova zárubna je základ! Prepáčte za drsné prírovnanie .Predstavte si software poradne ma upozornil na nevhodné slovo a preto som piccco napísal 3xc

standam*
hodnocení

1x

Pokud nemas bezpecnostni dvere, ktere vyrazim behem 30s tak to neres, jen zvol kvalitni bezpecnostni Fabku

Pokud se ti nahodou do bytu nekdo dostane lze to resit IP kamerou, ktera je schopna nonstop nahravat na HDD, poslat email s videem, obrazkem pri zachyceni pohybu. Navic muzes odkudkoliv sledovany prostor pres internet sledovat.

Neni od veci dat klavesnici a magnet na dvere...kdyby te chtel nekdo v noci prekvapit budes mit sanci aspon vstat :)

Hodne zabere take falesne alarm svetlo u vchodu.

Ohledne pozaru je dobre dat cidla, hlavne aby te zavcas vyhnaly, to ze ti to posle SMS do prace je urcite dobre, ale prvni varianta je dulezitejsi.

Osobne me za bileho dne u hl. silnice vlezla nejaka socka do baraku (ulomil fabku), od teto doby mam jine dvere a bez. zamek + IP kameru. Od te doby nic, ale spise je to dano dverma a zamkem.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle mě, čím jednodušší, tím lepší. El. zabezpečených bytů je čím dál víc, ale pokud se tam zloděj bude chtít dostat, tak se tam dostane dřív, než stačí kdokoli zareagovat. Takže nejúčinnější je ho od tohoto úmyslu odradit. Dát mu najevo, že je nahráván dřív, než se vůbec k bytu přiblíží a může třeba vypnout hlavní jistič. Tzn. kameru do dveří s nahráváním na internet nebo skryté záznamové zařízení a sirénu, která spustí při narušení dveří. Skrytou a zálohovanou nezávislým zdrojem. S protipožárním zabezpečením zkušenost nemám. Ideální by bylo naplánovat zabezpečení před rekonstrukcí.

lui*
hodnocení

0x

Ano vyplatí se instalovat dražší systém, protože když se později rozhodnete pro hlídání bezp. službou, máte vlastně téměř vše technické potřebné vyřešeno. Ta kamera na tohle stačit nebude. A jestli se nepletu, tak Jablotron provozuje už i pulty centrálního hlídání. Nákupem fy. SVagency rozšířil paletu služeb. A není to až tak drahé. Záleží na tom, jaký majetek Vám to má chránit. To je na Vaší úvaze.

Počet elektronicky zabezpečených bytů rostů neustále roste, úměrně k tomu, jak roste kriminalita.

Zkušenosti? Dobré. A pravděpodobnost vykradení - to záleží asi nejspíš na tom, v jaké lokalitě bydlíte. Jiné je to na vesnici, jiné na malém městě, jiné ve velkém a jiné třeba na šluknovsku.

Zabezpečení proti požáru. Vždycky jsem tím pohrdal, ale po nedávných požárech od spotřební elektroniky, jsem si čidlo také pořídil. Nevím jestli to k něčemu je, ale je to stejné jako s pojistkou. Taky člověk platí, a třeba ji nikdy nebudu potřebovat. To si asi musíte "vyřídit" sám se sebou.

arakain77*
hodnocení

0x

Hladný PITBUL JE podstatně levnější...*ua*Nebo ,,pilná sousedka v důchodu..."

raadek*
Především musíte zloděje odradit už přede dveřma. Takže samolepka např - Byt je hlídán bezpečnostní službou. Nebo - Pozor zlý pes. A podobně. V Německu jsem viděl zařízení, které místo houkání alarmu spustilo štěkot psa. Je to opravdu autentické. Prý to dobře funguje, ale nevím jestli se to tady dá koupit. R.

hodnocení

0x

Předpokládám, že do Vašeho bytu by se zloděj dostal pouze vchodovými dveřmi (když nemáte balkon nebo lodžii). Takže bych se vykašlal na drahou elektroniku a dal bych zvenku na dveře od bytu ocelovou mříž z 12 mm kulatiny na dva velké visací zámky. Když opustíte byt, tak mříž uzamknete a její robustnost už každého zloděje odradí, takže vykrade radši sousedy:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]