Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit balkon?

Od: mmu* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se s Vámi poradit ohledně opravy balkonu. Zatim jsem udělal oplechování a zaizoloval lepenkou. Do dlažby na lepidlo se mě jít nechce - balkón není krytý¨a navíc bydlím v horské oblasti. Nejraději bych volil variantu "na sucho" - nemáte prosím někdo zkušenosti?

Díky za reakce

MM

Jak opravit balkon?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na sucho na lepenku nemůžete dát dlažbu, lepenka by se teplem roztekla...

co je pod balkonem za místnost? máte tam dostatek tepelné izolace...

na lepenku nejde dát lepidlo a pak dlažba?

macku, proč by to nešlo?

tak jsem to asi blbě pochopil.Můj případ je asi specifický v tom,žer mám jiný podklad.Pod lepenkou jsou desky a pod ní struska,nebo co to je za!kamení".Možná ,že by ta dlažba šla na tu lepenku.jen bych měl strach ,že ta dlažba popraská.Ikdyž ty desky se nehnou a vypadají moc dobře.Kdyby to bylo vevnitř,tak bych to asi neřešil.Ale je to vlastně balkon se střechou,ale boky jsou nekryté.ta lepenka je tam "dočasně",ať neprší do spodní místnosti( je tam taková předsíň.Sám nevím ,jak na to.

mmu*

Původně jsem myslel udělat beton ve spádu (T=cca 4-6 cm) a na to potom izolační stěrku, lepidlo a dlažbu. Jenže všichni mě říkají, že to takhle vydrží tak 5-6 let a dlažba se začne loupat . V praci mám terasu cca 100 m a mám na ní dvojitou vrstvu lepenky a dlažbu na plastových terčích. Tak jsem si říkal, zda to neudělat tímto způsobem. Pod balkónem je obývací pokoj, doplňoval jsem izolaci 10 cm zespod balkonu.

MM

hodnocení

0x

tak to te´d řeším taky.Nechce se mi jít do betonu,nebo něco podobného.Jsem zvědav co ,kdo poradí.

hodnocení

0x

tak googlím na netu a našel jsem tohle AQUAIZOL.To by nešlo aplikovat ,jako vrchní vrstvu?

hodnocení

0x

Ahojky tři roky na stejném balkoně s lepenkou mám umělý trávník a je to super. Jen v zimě když odhazuji sníh z balkonu tak nechávám trochu vrstvu sněhu , abych ho nepoškodil:) Napiš e-mail a pošlu ti fotku.

tak bych poprosil o foto na Macek1971@seznam.cz Děkuji

Tak jsem ti to po optížích poslal snad jsi to dostal.Ahojky

doplněno 16.09.11 08:17:

A koho byto zajímalo dám foto i sem:)

Jak opravit balkon? #2

Tak fotky došly,za což veřejně Petrovi děkuji .

mmu*

Jen se odpovědělo na otázku kolegovi - tak kdyby někdo věděl o mém řešení.

Díky.

MM

asi moje chyba,omlouvám se.Nevím jestli je lepší začínat nové téma s tou samou problematikou.

jabraka*
hodnocení

0x

Na střeše dílny a kotelny máme také zahrádku.Na folii(u tebe Ipa)jsme položili geotextilii a zeminu ve směsi písku,jílu a rašeliny.

Do toho se sadí rostliny,nebo trávník.Také jde na izolaci položit koberec,jsou koberce,odolné proti povětrnosti.(čistící zony)

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]