Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsadba stromů od hranice pozemku

Od: bizon* odpovědí: 3 změna:

Dobry den, pokousim se vyresit otazku, ktery zakon a kde ho je mozne cist upravuje vzdalenost vysadby drevin a keru od hranice pozemku dalsiho majitele. Urcite je jasne, ze je rozdil mezi tujema a dubem ci lipou. Pokud se rozhodnu pro vysadbu jehlicnanu typu smrk, jedle atd. dokazete fundovane odpoved kolik metru nebo jaka ma byt vzdalenost od hranice pozemku? Nerad bych se s budoucimi sousedy /dum se prodava/ handrkoval a musel rvat ze zeme jiz zakorenene stromy. Dekuji Bizonek

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

222hel*
hodnocení

3x
Mohu napsat z vlastní zkušenosti, co jsme před lety na MNV se sousedem zjistili.
Mám chalupu. Jedna strana pozemku, je zadní stěna sousedova domu, celkem asi 21 m, chtěl jsem vysadit na celou stěnu bez oken thuje. Druhá strana je plot jiného souseda, zde jsem chtěl nasadit okrasné stromy, smrky. Podle nějaké vyhlášky nesmí být nasazeno nic do 1,5 m od sousedova pozemku. Thuje i smrky jsem nasadil 1,5 m od sousedovic pozemku. Smrky za léta vyrostly, thuje také a nikomu nevadí. Nedotýkají se ani sousedova domu.
des*

222hel-buď rád že to tak vyšlo,sousedi mají borovici 5m od mého plotu a větve klidně přesahují ke mně víc jak metr.Dokonce mi pod ní začaly růst klouzky.Letos jich bylo 22.

buss
hodnocení

0x

Občanskoprávní vztahy, tedy ObčZ, co stromy nesmí... kořeny atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]