Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povolení stavby na hranici pozemku

Od: paula* odpovědí: 2 změna:

Muj soused, ktery nedavno koupil pozemek vedle me, chce ode mne povoleni stavby na hranici meho pozemku. Jelikoz chci jednou taky stavet a nase pozemky nejsou tak siroke, samozrejme, ze se tomu branim. Nejsem ted momentalne na uzemi republiky a nevim, kdy se vratim, tak jsem se chtela zeptat, jak tomu zabranit, kam napsat muj nesouhlas (stavebni urad?). Soused me taky tvrdi, ze kdyz mi posle dopis a ja si ho do 15-ti dnu nevyzvednu na poste, znamena to automaticky, ze se stavbou souhlasim? Je to pravda? Ma nekdo takove zkusenosti? Dekuji predem za odpoved a pomoc Pavla

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Obávám se, že podle nového stavebního zákona to je možné - tedy tedy to, že nevznesete-li připomínky, souhlasíte. Kontaktujte váš stavební úřad - bude to určitě viset na Úřední desce vašeho Úřadu (býv á to tudíž i na stránkách na webu) a tudíž máte šanci se dozvědět o stavebním řízení a toho se nějakou formou "zúčastnit".

martina30*
hodnocení

0x

Když stavěli sousdé dostala jsem dopis o povolení stavby s tím,že pokud se do 15 dnů neodvolám mohou v klidu začít stavět,ale určitě by se dala dát plná moc někomu z rodiny,ale pokud vím vždy jsou nějaké parametry kolik metrů musí být od souseda a za mě to byli aspon 3 metry od pozemku.K těm dopisům ještě nedostala jsem jeden dopis,ale bylo to více dopisů např. o povolení studny,přístřešku atd.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]