Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vratná kauce

Od: rika* odpovědí: 2 změna:

Poraďte, prosím, jak se bránit. Jsem nájemce bytu, ze kterého ke konci měsíce odcházím. Majiteli bytu jsem při nastěhování složila kauci ve výši 15.000,-. Ten mi tvrdí , že mi vznikl za období loňského roku nedoplatek za teplou vodu ve výši 8.000,-. Ve smlouvě máme uvedeno, že je povinen mi předložit min. jednou ročně vyúčtování, což se nestalo. Po známosti jsem zjistila od správkyně domu, že nedoplatek nevznikl, naopak byl přeplatek. Jak se bránit? Nechci mu zaplatit tento měsíc nájem. Co se mi může stát? Děkuji za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Dyť to píšete, předloží vyúčtování tak to po něm chtějte. Nebo si sama zajděte na dodavatele, sorávce podle toho jak se to registruje, v čem ten byt je.
A proč jste si neopisovala měřáky?

lui*
hodnocení

0x

Musí předložit vyúčtování. Pokud ho nepředloží, nemá právo použít na tento účel Vámi složenou kauci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]