Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranit půdové cihly a zateplit strop

Od: doctorcz odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

máme starý strop, složení klasicky omítka, palach,desky, vzduchová mezera, opět desky, nějaký směsný podsyp a půdové cihly.

začal jsem dělat zavěšený kovový křížový rastr na sádrokarton, mezi stropem a rastrem mám 16cm izolace, což je asi málo mezi vytápěnou místností a nevytápěnou půdou. Před zaklopením SDK, mě napadlo, že bych mohl odstranit půdovky, oddělat potřebný počet desek a vložit do vzduch. mezery dalších aspoň 20 cm vaty.

otázka zní, je rozumné odstranit půdovky a odlehčit strop, tím pádem se mi asi rozhodí rovina rastru, protože strop se asi zvedne.

dále pokud, dám do mezer vatu a navrch pouze desky s cca2mm mezerou, je to dostatečné a nebo se to řeší jinak.

chci aby půda zůstala pochozí a jako odkládácí prostor.

Děkuji za odpovědi

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

taky záleží v jakém stavu máte nosné trámy, já jsem to ted zrovna dělal a veškerou navážku vč. cihel jsem dal pryč. Bylo tam toho hodně a strop se skoro nezvedl (zespod nepatrná prasklinka). Jinak jsem dal vatu (16cm jen kvůli hluku) a trámy natřel. Já budu mít z půdy byt, takže vytápěný, ale ve Vašem případě si myslím že izolace tam budete mím dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]