Nejste přihlášen/a.
Máme podkroví zateplené Dekwool G 040 roll síla 160mm mezi krokvemi. Podkroví bude obyvatelné, jak jsem se již zde dočetla, tak tato izolace nestačí, musí se ještě zakrýt tepelné mosty - krokve. Zajímá mě, jakou sílu izolace ještě musíme přidat a nejlépe, jakou? Dále jsem si objednala reflexní parotěsku a vůbec si nevíme rady s instalací - nejjednodušší se mi jeví dřevěné rošty - rošt, v něm izolace, pak reflexní parotěsná folie, další rošt a na to SDK. Ale bojím se, aby SDK nepraskaly na dřevěném roštu. Když půjdeme cestou klasických profilů, tak mi není jasné, jak je k sobě instalovat, aby nebyla porušena reflexní folie.
Na co parotěsku?a ještě reflexní?Podstřešní izolace by mela obsahovat nad izolací směrem ven difuzní folii.Ta má za úkol propustit vlhké páry a nepustit kondenzát do izolace.Parotěska je určená k tomu,aby oddělila extrémně vlhký vzduch od izolace,aby díky nevhodnému rosnému bodu nedošlo ke kondenzaci v izolaci.Použil bych ji jen na příklad v koupelnách.
JABRAKA
A co reflexe? Měla by odrážet teplo zpět do místnosti.. Jinak v podkroví máme i koupelnu. Ale použitím té folie nic nezkazím, ne?
Paropropustnou dát ven nad izolaci pod krytinu, a parotěsnou dát pod izolaci směrem dovnitř podkroví (má za úkol nepustit vlhkost do izolace, zejména když tam bude koupelna), na to pak sádroš. Mám ho taky na dřevených latích i když se to nedoporučuje, ale je to už šest let a bez problému, nic nepraská. Latě musí být vyschlé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.