Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový sporák vs PB láhev

Od: mh23® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,chtěl bych připojit sporák na PB láhev. Láhev bude 1,5 metrů od sporáku.Sporák má 1/2 závit.

Takže otázky zní takto:

1- jak zjistím jestli má sporák trysky na PB (jestli vůbec bude fungovat)

2-musí být regulátor či ne?

3-spotřeba? (cena výměny láhve 10kg 2 kg)

4-veškerý materiál k připojení (nejlépe s cenama)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

3x

1. trysky na PB jsou jiné než na zemní plyn, u nových sporáků jsou obě sady.

2. regulátor musí být

3. spotřeba u mě ( dvě osoby ) 3 x 10 kg./rok

4. spec. hadice na plyn, převlečné matice. raději nechat udělat, ale já si to dělal sám a v pohodě. už jsme se tu o to jednou přeli, že se to nesmí, to by si pak potom člověk nesměl ani měnit bombu, je to stejně nebezpečné,protože těsnění pod převlevl.matkou se musí utahovat s citem. nejlepší je bomba venku,ale žádný předpis to myslím nezakazuje, aby byla řeba u sporáku

hodnocení

aha,takže budu muset sehnat trysky a regulátor,ale kde a za kolik? at mě nenatáhnou.Jsem instalatér,tak vím co a jak dotáhnout a na instalaci si nebudu zvát firmu už,jen proto že by se mi vysmáli.kotle karmy atd jsem už napojoval a pak stačila revize.

doplněno 10.09.11 17:58:

ještě des psal(a),že je to nějaký regulátor ad1 - ale nemůžu to nějak najít.Je to označení toho regulátoru?je jich více druhů?

ladinpraha*
olaf71*

sorry,ale instalatér se ptá?

já jsem kuchař, nevíte někdo jaké maso na věpřový řízek?*smich*

troja*
10.09.11 21:43

-KUŘECÍ *smich*

hodnocení

Jo,já vím a čekal jsem to tady od někoho,ale myslíš si, že instalatér opravuje sporáky,kotle,pračky,myčky atd?Já tyto spotřebiče připojím,ale zrovna kolem sporáku se moc netočím.

des*

Další důvod,abys to nedělal.Jednak nedostaneš záruku,což se hodí,a když na to nemáš papíry,ohrožuješ okolí výbuchem,jak už se mnohokrát stalo.Ono machrování,se již mnohokrát vymstilo.Ušetřená pětistovka za to nestojí.

hodnocení

tak pokud nebude únik,nebude ani výbuch,a tím se budu řídit

Trysky ke sporáku se dají koupit, regulůátor také a upozorňuji, že sporák nesmí být připojen hadicí, ale pouze napevno ocelovou trubkou. K té se prodávají speciáloní hliníkové ucpávky a převlečné matice a ústí trubky se musí vytvarovat.

doplněno 11.09.11 14:12:

Opravuji : Vytvarovat jen vyjímečně, závisí na tvaru těsnící plochy.

des*

Nechci se nikoho dotknout,ale sporáky na PB se připojují hadicí,od té doby co byl vynalezen Propanbutan.

ladinpraha*

To Aloisb. Tak tohle je i na mě moc. Co to tady blábolíš za nesmysly.

doplněno 11.09.11 17:43:

Ty jsi schopen i u autogenu použít trubky místo hadic.

olaf71*

to upozorňuješ proto, že to víš, nebo Ti to řekla sousedka. co třeba kamna Pohoda na PB, jsou napojeny trubkou?

des*
hodnocení

0x

1)Na sporáku je vždy!napsáno vzadu na jaký je plyn.

2)Ad 1

3)PB musí mít regulátor.

4)Spotřeba je napsána v návodě

5)Laik NESMÍ sám sporák nainstalovat,jen k tomu určená firma s licencí.

hodnocení

Až takový laik nejsem, a firmu s licencí mám kousek od baráku,ale 500 za připojení hadice jim dávat nebudu..projedu to detektorem

beri49*

Většinou i laik ví, že na každý plyn se používá jiná tryska! *sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]