Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz, jestli se vůbec ještě dají někde koupit klasické univerzální hodinkové ustavovače hoblovacích nožů (viz. obrázek)? Mám doma ty nynější ustavovače, jak se prodávájí např. k hoblovkám od Promy, ale to je bohužel nepovedená čínská kopie, která vůbec neměří přesně, když se utáhnou šrouby tak se stejně dá s ustavovačem otáčet, bez problému se tam dá strhat závit, který je nejspíše z plastu (což se mi už, bohužel, u jednoho povedlo) a od pohledu je vidět, když se dají ustavovače vedle sebe, že každý má jinak výškově nastavenou stupnici, takže když vyměňuji nože tak mi většinou vždy po chvíli dojde trpělivost a musím je rovnat klasicky s kusem klacku, což bohužel taky není někdy úplně přesné. Akort když mám ještě hoblovku, která nemá štelovatelný zadní stůl a v hoblovacím válci pružiny, tak je to teprve o nervy...
Takže, jestli by někdo věděl, kde by se tento podobný ustavovač nožů dal sehnat...?
Děkuji za případné odpovědi.
Nevím, kde by se to dalo sehnat, takže ti bohužel nepomohu, ale zcela s tebou cítím. Štelovatelnej zadní stůl je dobrá věc, ale dá se bez ní fungovat. Ovšem kdo vymyslel dělat válec bez pružin, toho bych pověsil za cosi do průvanu. Měl jsem ho taky, vyměňoval nože s ledasjakými technologiemi, ale všechno úplně k ničemu. Prostě naprosto zoufalej systém. Nakonec jsem válec vyhodil, sehnal si klasickej s pružinami a jsem v pohodě. Výměna čtyř nožů i s obtažením do patnácti minut naprosto v klídku bez nervů a to si ještě stihnu uvařit kafe.
Vybodni se na budíky a radši sháněj normální válec, rozhodně se to vyplatí.
Díky za odpovědi. Teďka mě ale ještě napadlo jedno řešení a chtěl bych znát váš názor. Co si myslíte o tomhle ustavovači pilanamarket.cz/...? Když by byl celý z magnetu, tak by se vlastně mohl přichytit na zadní stůl a na něj by se taky přichytil nůž (který by pak nezapadával do válce) a srovnalo by se to vše podle zadního stolu. Co si o tom myslíte? Bylo by to dobré řešení si ho pořídit?
Ono to není o ustavovači, ale o neštastným systému. Problém je v tom, že se domeček nerozpíná šrouby mezi kudlu a válec, ale domeček se zdvihá a při dotahování prostě bere tu kudlu sebou a zdvihá ji nahoru. Já měl magnetický ustavovače ledasjaký a běžně se stávalo, že při dotažení magnet odskočil.
Já jsem prostě v zájmu zachování duševního zdraví vyměnil válec a jsem v pohodě. To je jediný co ti opravdu doporučím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.