Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit s tímto problébem.Již několik let bydlím v pronajatém bytě a vše probíhalo celkem bez problému.Problém nastal až letos v červnu když jsem chtěl po majiteli vyučtování za služby.Jelikož jsem minulí rok moc byt nevyužíval a zálohu na vodu,teplo a elektřinu mám 4500kč počítal jsem s dost velkým přeplatkem cirka někde mezi 15 000 až 20 000.Majitel má ovšem nějaké finanční problémy a celí červen se vymlouval,že to bude mít hotové zítra pak zas pozítří atd.Tak jsem zvolil toto řešeníé nezaplatil jsem mu v měsíci červenci a srpnu nájemné a počítal jsem s tím,že konečně udělá to vyučtování.Opak však byl pravdou včera mi přišla tří měsíční výpověd z bytu a dnes jsem zjistil,že mi majitel vyměnil zámek u bytu.Muže si to vubec dovolit když mám platnou smlouvu?Někde jsem vyčetl,že výpověd muže být dána ,až po třech nezaplacených nájmech.Jak se mám bránit?A jak mám majitele donutit k vyučtování?
Chybí základní informace. Máte nájemní smlouvu? Pokud ano, máte navrch. V každém případě jste si vyrobil problém tím, že neplatíte nájemné. Ze zákona NELZE toto legálně použít na vyrovnání vyúčtování. Alespoň ne tímto způsobem. Stejně tak ale nelze použít "vystěhování bez přivolení soudu" po dvou nezaplacených nájmech. Takže to co Vám provedl majitel se zámky je nezákonné. A rada s PČR viz výše funguje.
Pokud nemáte nájemní smlouvu, a bydlíte bez ní, je to horší. Záleží na tom, jaký je majitel "tvrďák". Může se Vám stát, že budete muset prokazovat, že tam bydlíte, že byt opravdu obýváte.
Způsob a termíny vyúčtování energií jsou dané, teď z hlavy nevím, jestli zákonem, nebo nějakou vyhláškou. Někde se to tady už řešilo. Pohledejte v historii.
Mimochodem, jak velký to je byt? Záloha na energie 4500 tisíce, se mi zdá hóóódně vysoká. Jakou máte spotřebu jednotlivých energií?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.