Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zorientoval v otázce výběru matrace na spaní. Každý výrobce chválí své zboží. Bude mi skoro šedesát a partnerka á padesát let. problémy se zády narůstají. Rád bych znal výho d y nevýhody matrací umělých (polyuretan?) a pérových.
Pokud jste prožili nějakou zkušenost, děkuji za odpověď. Miloslav Chrobák
Pane Miloslave, rozhodně se vyplatí do kvalitní matrace investovat. Jak píše Des, vyzkoušejte přímo v obchodě. Určitě u Vás bude nějaké "studio zdravého spaní", u nás teď mají i akce 1+1 matrace zdarma.
My jsme kupovali matrace v ASKU a nebyly nejlevnější a nejsem spokojená. Na jedné straně je už proleželá, i když ji pravidelně (při každém převlékání peřín) otáčím.
Rozhodně ale doporučuji zakoupit matrace 2 - pro každého zvlášť. 1 matrace (společná velká) se nedoporučuje, zvlášť, jestli je mei Vámi a partnerkou větší váhový rozdíl...
Molitanové matrace (dělají se vůbec ještě?) a pérové bych si určitě nevybral.
Matka má také problémy se zády, vybočený obratel, spí na matraci z paměťové pěny, takové třícentimetrové, o trochu užší než postel. Má ji jen tak hozenou na vrchu (postel má vlastní matraci, asi 7-8cm molitanu) a přes ni prostěradlo. Samozřejmě jsme to hned zkoušeli, jaké to je a jak se na tom leží, dopadlo to tak, že jsem si ji koupil taky, ale s jedním rozdílem, hodil jsem ji přímo na podlahu, na koberec. No a je to výborné.
dzorzi, taková tenká matrace mě zajímá - nemůžete mi sem hodit odkaz? taky by se mi hodilo si jí "hodit" jenom navrch mojí matrace... na internetu vidím samé 12-centimetrové... díky moc
Tyhle to jsou jysk.cz/..., cdn4.jysk.com/...
V jysku na ně tenkrát byl výprodej, ta o šíři 80cm byla snad za 1600. Potah se dá sundat a vyprat, nebo jak jsem psal, přikrýt prostěradlem. Hmota uvnitř připomíná molitan nebo houbu na mytí, ale nepruží zpátky, když se stlačí, a ani dlouhodobým používáním by se neměla proležet.
doplněno 10.09.11 14:07:Jojo, ty Dormeo Renew jsou to samé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.