Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyměnění zámku v bytu

Od: kakodal* odpovědí: 3 změna:

prosím o radu,mám pronajatý byt od 1.7.2010 nájemní smlouva byla na dobu určitou do 1.7.2011,po vypršení této smlouvy mi byla smlou prodloužena do 31.12.2011 s tím že byt majitelé chtějí prodat a tak mi dávají smlouvu pouze na pul roku.Nicméně 31.7.2011 mi přišla výpověd z duvodu včasného neplacení nájemného v předešlém roce výpověd je 3 měsíční a byt mám opustit k 31.10.2011nicméně stalo se to,že mi majitel před 3 dny majitel vyměnil zámek a řekl že se mám vystěhovat.Není tento jeho postup v rosporu se zákonem,když mám platnou nájemní smlouvu?Jaké kroky bych měl učinit?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Ano je to v rozporu se zákonem. Pokud máte platnou nájemní smlouvu, a platíte řádně nájem, Požádejte PČR o asistenci při otevření bytu. Majitel se musí zdržet jakéhokoliv jednání, které by omezovalo Vaše právo užívat řádne byt v souladu se zákonem. Pokud máte nezaplacené tři nájmy, může vás majitel vystěhovat tzv. bez přivolení soudu, ale není až tak jednoduché, a hlavně bez znalosti konkrétní situace se na to nedá odpovědět. Pokud jste platila nájem řádně, máte potvrzení o platbách od majitele? Pokud jste platila převodem z účtu, máte to jednodušší. pokud jste mu dávala peníze na ruku bez potvrzení, tak Vám moc nezávidím, jak prokážete, že jste platila nájemné?

mám pocit, že PČR se angažovat nebude. budou tvrdit, že je to občanskoprávní spor a doporučí vám obrátit se na soud...

lui*

Ale bude. Ten člověk se dopouští nezákonného jednání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]