Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prodloužit komín o 2 metry?

Od: prerov odpovědí: 7 změna:

Dobry den,u moji babičky byl právě revizák na komín,a potřebuji komín zdvihnout o 2metry a nevím jak na to.ma tam komínová vložka 200x200,čtvecový komín asi starý typ a potčebuji bud redukci neto jestliněkdo má doma tento typ šamot cihle.děkuji moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dobrak*
hodnocení

0x

Proč tam byl revizák?Proč se komín musí zvednout?Jaký typ šamotových cihel máte na mysli? Znám hodně druhů různých rozměrů a jsou šamotové ,ale komín klidně můžete nastavit bílýma ,nebo klasicky červenými (pálenýma)

prerov
hodnocení

revize se musela udělat prý podle zákona...a komín mame o 2metry níž než soused,pojištovna by nic nezaplatila kdy náhodou shořel dům ...atd.tata říkal at se mrknu na net na komínová vložka 200x200 je to čtverec a 300mm vysokou,prý se takové dělali.ted se už takové cihle nebo vložky nevyrábí.díky

dobrak*

Ted to chápu ,vy jste naletěli tomu že je podle zákona údajna kontrola komínu? Takže Babička do ted měla všechno OK a ted přišel chytrák (kominík ) dostal keš a našel chybu ,takže dáte love do komínu ,zase příjde chytrák (kominík)dostane love a řekne vše OK? Do ted jste to měli dobré a nikomu to nevadilo? A co když soused vedle mě bude mít 4patrový panelák a já rodinný dům ,kde seženu tovární komín? Jinak komín třeba můžete nastavit plechovým čtvercovým nástavcem o vašem průměru a libovolné délce (nejlevnější varianta ,kdy jenom zasunete do stavajícího komínu )

ann*

To je nějaký nesmysl?!

hodnocení

0x

dal Vám revizák jeden odpis revizní zprávy? jsou v ní popsány závady, jaká norma je porušena nebo nedodržena? návrh na řešení, opravu? dal Vám bloček na přijaté peníze?

doplněno 09.09.11 09:36:

jak daleko je sousedův dům? dal i razítko s číslem oprávnění na revize?

stirecek*
hodnocení

0x

Mně zase kominík řekl, že ho mám špatně vyvložkovaný a že je třeba vložka nová. Tak už utíkám pro novou, však stojí jen cca 20tisíc *zed**haha*

e250td*
hodnocení

0x

I komín musí odpovídat daným parametrům,normám,etc. Mnohým se to nelíbí a když dojde k požáru od sousedova domu,tak řvou,že kdyby mněl komín v pořádku,tak se to nemuselo stát . A to na západ od nás se to řeší daleko ostřeji . Nemáš revizní zprávu od mistra kominického,dům nepojistíš,a podobně. Klasický zděný komín bez vyvložkování se už nenosí ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]